Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

5 steg för att hitta den perfekta bilen

Alla har vi olika krav på en bil. Vissa vill ha hästkrafter och andra komfort. Den perfekta bilen utses alltså utifrån subjektiva förhållanden. Genom 5 steg kan man finna sin perfekta bil.

Är man en miljömedveten familj med många barn så är kanske en eldriven SUV den perfekta bilen att införskaffa. Är man dock ett ungt par som älskar adrenalin, lyx och fart så kanske en Ferrari 430 Scuderia är den perfekta bilen. Poängen är att den perfekta bilen skiljer sig från person till person. Samtliga kan dock ta hjälp av samma 5 steg för att nå just den bilen som är perfekt för en. Genom att följa nedanstående steg så utesluter man de bilar som inte faller i ens intresse och kommer på så vis närmare den perfekta bilen.

Ekonomi och drivmedel

Ett bra steg att ta innan man bestämmer sig för att köpa sin drömbil är att se över sin budget och sätta ett maxpris för vad bilen får kosta. Gör man inte detta riskerar man att köpa en bil som är alldeles för dyr i dubbel bemärkelse; både att köpa loss men också dyr i drift. Man bör därför också se över vad för drivmedel man vill ha. En elbil är billigast i drift, mest miljövänlig, men också väldigt dyr. Väljer man diesel eller bensin bör man ta reda på hur mycket man kan lägga i driftkostnader per månad och utefter det sortera bort de bilar som spräcker budgeten.

Modell – prova innan köp

Det kanske viktigaste när man köper bil är att bestämma sig för vilken bilmodell man ska ha, men också vilka funktioner den bör besitta. Man bör därför fundera och skriva ner vilka funktioner som bilen bör ha och utifrån dessa sortera bort de bilar som inte innehar dessa funktioner. Det bästa steget man kan ta för att hitta sin drömbil är att testa sig fram. Idag finns det möjligheter till att hyra diverse bilar hos billeverantörer men också hos privatpersoner. Ett tips är att kolla med nära och kära vad de kör för bilar och fråga om man kan få låna bilen över några dagar. Vägen till drömbilen är ingen enkel väg. Det krävs att man vet vad man vill ha och varför. Det finns mängder av forum, tidningar och recensioner att ta del av på internet. Genom att enbart skumma dessa så kan man med enkelhet ofta finna både inspiration och kunskap. Vi tipsar denna hemsida för den perfekta bilen: https://www.bilförmedlinggöteborg.se

17 May 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.