Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Är bilen kaputt slut?

Har du en äldre bil? Man kanske har köpt sin bil, och sedan har åren gått snabbare än vad man har tänkt. Plötsligt inser man att det var några år sedan som man köpte sin begagnade bil. När den sedan behöver en service på bilverkstad, så kanske man inser att reparationen inte är värd den gamla bilen. Men vad är alternativet? Kanske det är dags för en bildemontering i Örebro om det är där man bor.

Så hur gör man för att hitta sin egen bildemontering? Man kan alltid googla "bildemontering" och sedan skriver man in den ort där man bor efter "bildemontering". Då bör man hitta till närmaste bildemontering. Ska man köra sin bil till en bildemontering, kan det vara bra att ta med en kompis som kan köra en från bildemontering, eftersom man lämnar bilen där.

Töm bilen först

Innan man kör bilen till en demontering, är det bäst om man tömmer bilen ordentligt först. Man kan i värsta fall hitta barnens gosedjur i baksätet, på golvet eller smycken som man har letat efter. Det är mycket som kan "försvinna" i en bil. Då är det bäst att tömma bilen riktigt noggrant. Många har en hel arsenal av produkter som man har tänkt sig tvätta bilen och smörja bilen med. Då kan man spara pengarna genom att ta vara på alla gamla produkter som man säkert kan använda någon i annan bil.

Ska du sälja däcken?

På samma sätt gäller det däcken. Däck brukar ge bra betalt. Så passa på att sälja däck som inte behövs. Man behöver ju bara säsongens däck om man ska köra bilen till en demontering. Har man då bra sommardäck, och kör bilen under vintern, så är det bra att sälja sommardäcken. Är de i bra skick, kan man få några tusen för dem. Får man inte en privatperson som vill köpa dem, kan man sälja dem till en bilverkstad som i sin tur säljer däck till sina kunder.

Ska man sälja till skroten?

Förut fick man alltid 5.000 kronor för en bil som man skrotade. Men så är det inte längre. Numera finns det en del företag som vill komma åt gammal skrot och plåt. Vissa är mer eller mindre seriösa. Så det gäller att kolla upp företag som säger sig ge ett bra pris för bilen som man vill skrota. Kontrollera bilen innan du bestämmer dig. Du kan kolla upp dem till exempel på allabolag.se. Sedan kan man läsa om företaget på olika omdömessajter som yelp.se och reco.se. Lycka till med bildemonteringen!

25 Dec 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.