Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Asfaltering av parkering i Stockholm

När bibliotekets parkeringsplats gavs ny asfaltering så skapades bättre underlag för övningskörning och möjlighet att utbilda bättre bilister i Stockholm.

Biblioteket hade inte riktigt så många fysiska besökare nuförtiden som det hade haft förr. Här, såsom på många andra ställen, hade den digitala världen tagit överhanden. Det var nedladdningsbara ljudböcker och e-böcker som gällde nu. Parkeringen utanför biblioteket var oftast ganska tom.

Men där fanns i alla fall en parkering, och den var ganska sliten. Där var gropar som det gällde att undvika att parkera vid om man inte ville bli blöt om fötterna när man klev ur bilen efter ett regnväder. Tjälskador hade resulterat i sprickor där maskrosorna etablerat sig. På något ställe hade till och med en liten björk letat sig upp. Det såg helt enkelt miserabelt ut.

Asfaltering gav plats för övningskörning

Biblioteket och dess parkering var kommunägda och nu hade det lämnats in en motion om att parkeringen borde asfalteras. Det var inte så mycket att orda om egentligen, man hade prioriterat annat förut men nu var det hög tid. Det var alltså bara att vända sig till den firma som de brukade anlita för asfaltering i Stockholm och hosta upp pengarna.

På firman var de naturligtvis glada över förfrågan. Att asfaltera en hel, stor parkeringsplats var ett trevligt uppdrag jämfört med att göra arbeten ute i trafiken och riskera att bli ihjälkörd av oaktsamma bilister. Det här blev dessutom liksom två flugor i en smäll. Parkeringen var en populär plats att börja övningsköra på. Bra utbildningsmöjligheter för nya bilister var minsann önskvärt.

25 Sep 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.