Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Att känna sig fri som en fågel

Är det dags att äntligen skaffa det där efterlängtade körkortet? Det är ofta någonting som de allra flesta längtar efter, att få sätta sig bakom ratten själv och äntligen få känna sig fri.

Livet utan körkort är för många som redan har ett sådant helt otänkbart. Har man en gång lärt sig att köra bil och fått det där körkortet så är det ofta ingenting som man kan tänka sig att vara utan. Ett körkort gör så mycket för ens frihet, friheten att kunna ta sig vart man än vill åka någonstans och det faktum att det underlättar ens liv väldigt mycket i stort. Man känner sig fri som en fågel när man äntligen har klarat de där körproven som krävs för att få körkortet. All traggling med teori och körningar har äntligen gett resultat och den dagen man står där med körkortet i handen är man lyckligast i hela världen.

Om man vill att det ska ske snabbt

Det tar ofta ett bra tag att förbereda sig för att ta körkort. När man fyller sexton år så får man börja med övningskörningen. Den håller man sedan på med och tränar på fram tills den dagen man fyller arton. Under dessa två år har man fått all den kunskap, förhoppningsvis i alla fall, som man behöver för att kunna klara av teori och körprov. Man kör med sina föräldrar eller annan anhörig som ställer upp och sedan en tid före artonårsdagen börjar man köra tillsammans med en körlärare på en körskola. Vill man istället att körkortet ska tas snabbt så kan man välja att gå en intensivkurs.

En intensiv utbildning

Det är en intensiv typ av utbildning att gå en intensivkurs för att få sitt körkort. Det går ofta på bara två veckor och om man är oerfaren med att köra bil så kanske det inte är så lämpligt. Men vem vet, kanske är man en sådan typ av person som lär sig snabbt och det går hur bra som helst. Man kan ju alltid testa, går det inte så går det inte och det är inte mycket mer man kan göra åt det förutom att prova på nytt igen. Det är ju faktiskt inte ens alla människor som tar körkortet på vanligt vis som klarar uppkörning eller teoriprovet. Det kan ta ett par gånger med försök innan det sitter ordentligt och man klarar det.

19 Mar 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.