Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Bättre med bilskrot än skrotbil

Har du en bil som du helst av allt vill bli av med? Det kan löna sig att försöka sälja den på Blocket och hoppas att det finns någon som inte bryr sig om att den knappt går. Är man beredd att sänka priset rejält, så kan det finnas någon som är beredd att köpa metallen, gummit och allt det andra som kan finnas att plocka av en bil. Hellre det än att bara köra till skroten med det, kan det tyckas.

Men är bilen alltför sönder kan det även vara svårt för någon som mekar med bilar att hitta delar som hon, eller han vill eller kan ta vara på. Då är bara att köra den till en bilskrot och hoppas att man får betalt av den i stället. Det är bara att konstatera att det är dags för bilens allra sista färd till bilskroten om det inte finns något att ta vara på, om man till exempel har krockat med den.

Bättre med en bilskrot än en skrotbil

Det finns alltid en och annan (granne) som aldrig åker med sina bilar till bilskroten. Oftast är det grannarna som till sist surnar till och anmäler den som har sin trädgård full med skrotiga bilar, och ser till så att den med alla skrotiga bilar måste köra med dem till bilskroten. Det är inte bara grannsämjan som kan bli lidande när någon inte åker med sin skrotiga bil till bilskroten. Bilarna kan läcka motorolja, bensin och annat som är direkt skadligt för miljön. Även om det inte är någon vacker syn att se skrotiga bilar på grannens tomt, så är det bäst för miljön att de skrotiga bilarna tas om hand på rätt sätt och får komma till returen och bli nytt material igen.

Kom ihåg ställa av bilen!

Skulle det hända att det är du som har en bil som inte fungerar längre, är det viktigt att komma ihåg att ställa av bilen. Innan det görs är du nämligen så illa tvungen att betala både försäkring och skatter och avgifter för bilen. Även om du vet att du inte kommer att kunna köra den igen, så vet ju inte Trafikverket, försäkringsfirman eller Bilbesiktningen om det. De kommer att fortsätta kräva dig på betalningar för försäkring, skatter och att den ska besiktigas. Därför bör du anmäla till Trafikverket att du ställer av den så snabbt som möjligt innan det kostar dig för mycket. Läs mer om både hur man ställer av och får sin bil till exempelvis en bilskrot i Södertälje på: https://www.bilskrotsödertälje.se.

10 Dec 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.