Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Bilhandlare kan vara till stor hjälp

Ska du köpa en begagnad bil eller kanske sälja din gamla? Befinner du dig i Göteborg? Vilken tur, där finns det gott om erfarna, kunniga och auktoriserade bilhandlare som kan hjälpa dig.

Bilhandlare tänker man oftast på när man vill köpa en begagnad bil. En bilhandlare kan dock även hjälpa till vid ett inköp av ny bil. Befinner du dig i Göteborg så finns det många auktoriserade bilhandlare att välja emellan. Förutom att de kan sin sak så ser de även till att du får en bra service oavsett om det gäller inköp eller försäljning. Ett gott råd är att alltid ställa frågor innan du skriver på ett avtal. Skynda dig inte med att signera några papper utan att du läst har igenom allt ordentligt och försäkrat dig om bilens skick.

Priset är oftast inte fast

Något att tänka på om du ska köpa en begagnad bil är att det utsatta priset oftast inte är fast, även om det i många fall faktiskt verkar så. Vad gör du då? Prutar, så klart. Kan du inte pruta, ta med dig någon som kan. Detta är ett säkert sätt att sänka priset med några tusenlappar. Ett smart råd är att fråga din säljare efter det allra lägsta priset som hen kan tänka sig för den utvalda bilen. Många försöker komma överens om ett annat pris än det ursprungliga, och med tanke på att det förekommer relativt ofta är bilhandlaren också beredd på att ett sådant samtal ska föras. Tänk på att det finns gott om begagnade bilar. Går det inte att mötas halvvägs så kan du alltid söka vidare. Står det att priset är fast så betyder det oftast att det är prutbart.

Om du blir erbjuden avbetalningskontrakt

Majoriteten av bilhandlarna i Göteborg erbjuder även avbetalningskontrakt. Detta kan vara ett bra sätt att köpa en bil om man inte kan betala hela priset på en gång. Bilhandlarna tjänar pengar på varje avbetalningskontrakt som signeras. Om du blir erbjuden ett avbetalningskontrakt, tänk på att göra en jämförelse olika offerter emellan. Kan det bli billigare med ett banklån? Vad ligger räntan på och hur lång är avbetalningstiden? Dessa faktorer spelar stor roll vid en avbetalning. Ett avbetalningskontrakt med alltför hög ränta kan kosta dig dyrt i längden. Ta den tid du behöver för att kontrollera villkoren, och känner du att erbjudandet är attraktivt så är det fritt fram att skriva på bilhandlarens kontrakt. Smidigt, enkelt och bra!

30 Jun 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.