Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Billackering kräver rena ytor

Det är bra att ha en bilverkstad nära där man bor. Vallentuna är en stor kommun, med mycket landsbygd och nära till den vackra Roslagen. Här bor nästan 30 000 invånare, man kan anta att nästan varannan äger en bil, vilket i kanske lite överdrivna siffror skulle betyda att här finns 12-15 000 bilar. Då är det bra att ha en bilverkstad nära i Vallentuna. Nu är ju inte Vallentuna-bor beroende av bilverkstäder som enbart finns där, i närmaste kommunen Täby, finns också många bilverkstäder, liksom i övriga Stockholms norra förorter.

Smutsiga bilverkstäder inte bra

Om du har besökt en bilverkstad vet du att det blir lätt smutsigt i en sådan. Ändå ska det pågå arbete där. Särskilt gäller det i en billackeringsverkstad, där måste det vara så rent det bara går då lackeringen kan förstöras av damm som smyger sig in i lackeringsprocessen. 

Billackeringar måste vara dammfria

Platsen där bilarna lackeras måste vara hermetiskt tillslutna. In kommer bara lackeraren, klädd i särskild skyddsdräkt och andningsmask. Att lackera bilar är en grannlaga uppgift. Det är mycket viktigt att lackeringen blir jämn. Oftast görs det med en dator, eftersom den aldrig blir trött i armen som hålet själva lackeringssprutan. Trots datoriseringen måste det till ett mänskligt öga på själva lackeringen för att säkerställa att den görs rätt och göra en finish av lackeringen. En billackerare beskrev det en gång som att efter lackeringen ska bilen glänsa.

Nya bilar har en perfekt lackering, men även gamla, reparerade bilar behöver en lackering för att ägarna ska bli nöjda. Har man bytt ut delar av bilens chassi är det viktigt med en omlackering för utseendets skull. Det mesta av detta tas på försäkringen.

Svårt städa i en bilverkstad

Att städa i en bilverkstad är inte lätt. Dels utgör bilarna i sig ett hinder för att komma åt alla ytor, dels ligger det ofta bildelar och verktyg i vägen. Ändå måste det hållas rent. Man ser framför allt i de effektiva bilverkstäderna att de håller rent trots hinder att städa. Antingen kan man anlita en städfirma som städar, eller så har man den ordinarie personalen att städa lite varje dag, eller mycket en gång i veckan, alternativt storstäder en gång i månaden. Oavsett vilket man väljer kommer man att behöva särskild städutrustning som kan ta sig an smutsen det oftast blir i en bilverkstad. Är du intresserad av bra städutrustning finner du det på denna site

22 Dec 2017

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.