Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Bilskrot med reservdelar i Lilla Edet

På en bilskrot i Lilla Edet tar man emot bilar som inte längre går att köra. Man monterar ner och tar tillvara på det som går att återvinna. Det som går att återanvända säljer man som reservdelar.

En bil behöver inte vara värdelös bara för att den inte går att köra längre. Det finns nyare bilar som krockskadats och äldre bilar som fortfarande har många delar i gott skick. På en bilskrot i Lilla Edet betalar man därför 1500 - 2000 kronor när man får in en bil.

Det lönar sig alltså att lämna en bil för demontering. Dels får man pengar för den men det allra viktigaste är kanske att man hindrar skadliga ämnen från att komma ut i miljön. Man bidrar också till att spara på jordens resurser genom återvinning och återanvändning.

Eftersom det är olagligt att köra en avregistrerad bil på allmän väg så behöver man oftast hjälp att transportera bilar till en bilskrot och därför hämtar en bilskrot också upp.

På en auktoriserad bilskrot i Lilla Edet återvinner man 95% av bilens vikt

Det ställs krav för att en bilskrot ska bli auktoriserad. Ett av kraven är att man måste återvinna 95% av bilens vikt. Bilar består av väldigt mycket olika metaller och de är lätta att återvinna genom att de smälts ner.

Det finns också många delar som kan säljas som reservdelar om de är i gott skick. Därför kan man alltid vända sig till en bilskrot om man exempelvis behöver en ny motor till vindrutetorkarna eller nya fälgar.

24 Mar 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.