Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Bilverkstad Kungsholmen - gör ett bättre val

Slentrianmässigt så väljer man som bilägare en bilverkstad för däckbyten, som däckhotell, för reparationer och för en årlig service av bilen. Detta kan kosta pengar i det långa loppet. Genom att välja en bilverkstad på Kungsholmen kan man komma billigare undan - utan att det görs avkall på kvaliteten. Det är något man bör vara medveten om som bilägare. Valet av bilverkstad bör alltid ske efter en undersökning av marknaden och aldrig som en följd av slentrian.

Det finns mycket som styrker detta påstående. En bilverkstad på Kungsholmen kan dels begära ett lägre pris för exempelvis en reparation än vad en bilverkstad i Solna kan göra - och dels så kan kvaliteten på själva reparationen ändå hålla en högre klass.

Det finns problem i denna bransch och det stora ligger i att kunden ofta är väldigt naiv. Säger en bilverkstad att det och det måste göras till detta pris - ja, då litar man som kund på detta. Sanningen är tyvärr den att detta kan utnyttjas och att man måste vara mer på sin vakt. Man kan inte kräva att en lekman ska kunna allt om bilar - långt därifrån - men däremot så kan man kräva att denne slutar upp att vara så godtrogen. Kort sagt: kolla upp den bilverkstad på Kungsholmen du planerar att lämna bilen till innan - eller försök åtminstone att, som inom vården, få en second opinion innan du betalar.

Så väljer du bilverkstad på Kungsholmen

Hur ska man då kunna kolla upp en bilverkstad? Det finns tre tips här. Först och främst så ska man veta att en bilverkstad som tillhör en större kedja - Mekonomen, exempelvis - har större krav på sig att leverera en god kvalitet till rimliga priser.

Branschen har även tagit fram en stämpel som visar att en bilverkstad håller kvalitet och möter de krav som ställs av Konsumentverket. Denna stämpel kallas för Godkänd Bilverkstad och det är givetvis något att hålla utkik efter.

Ett tredje tips handlar om det uppenbara: vad säger kunderna? Läs omdömen på internet och försök att genom detta skapa dig en bild av vilken kvalitet en bilverkstad håller. Läs mer om bilverkstad på denna sajt: http://www.mekonomen-bilverkstad.se/

26 Aug 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.