Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Däckverkstad i Uppsala som erbjuder både däckbyte och däckhotell

Två gånger om året måste man skifta däck på bilen. Genom att byta och förvara däcken på en och samma däckverkstad i Uppsala går däckbytet extra smidigt.

I Sverige är det lag på att man måste ha vinterdäck eller dubbdäck på bilen vid vinterväglag. Snö, is, snömodd och frost räknas som vinterväglag. Även om det bara finns vissa fläckar av is på vägen kan det räcka för att det ska räknas som vinterväglag. Trafikverket har bestämt att mellan 1 december till den 31 mars ska man ha vinterdäck på bilen.

Även om det finns särskilda datum att följa för när man ska skifta däck på bilen måste man tänka själv. Bor man långt upp i norr där snön ligger kvar extra länge måste man så klart behålla vinterdäcken på bilen även efter den sista mars. Har man dubbdäck på bilen kan det vara bra att tänka sig för då det finns städer som har förbud mot dubbdäck på vissa gator.

Säkrare att förvara däcken hos en däckverkstad

Det finns faktiskt inget generellt förbud mot att köra med vinterdäck på sommaren men det är en dålig idé. Vinterdäck är smalare än sommardäck vilket gör att de inte är lika bra på att trycka undan vatten på en våt vägbana. Risken att man får vattenplaning ökar alltså.

Sammanfattningsvis kan man säga att det lönar sig att ha rätt däck på bilen. Tar man hjälp av en däckverkstad i Uppsala går det snabbt att få däcken bytta. Många däckverkstäder erbjuder även förvaring av de däck som inte används i så kallade däckhotell. Där förvaras däcken i låsta och larmade lager som även håller rätt temperatur och luftfuktighet.

10 Sep 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.