Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Dags att sälja bilen

Ska man sälja sin bil finns det en hel del att tänka på. Man bör också se upp med att inte bli lurad. Därför kan det vara en god idé att ta hjälp av en seriös bilfirma och man slipper oroa sig.

Vill man sälja sin bil ska man först börja med att försöka ta reda på hur mycket den är värd. Det finns sidor på nätet där man kan få en preliminär värdering av sin bil men sök även efter begagnatpriser på försäljningssidor. Fundera sen på hur mycket ni kan tänka er att gå ner i pris eftersom bilköpare nästan alltid vill pruta. Gör sen rent och städa bilen både in- och utvändigt. Se till att laga småfel på bilen, speciellt om ni själva kan göra det. Eventuella stenskott på vindrutan kan vara värda att fixa till och finns det en försäkring ska man såklart använda den. Leta också fram alla dokument och fakturor som visar på att bilen har servats och vårdats som den ska. Sen är det bara att bestämma sig hur man ska gå tillväga då man ska sälja bilen.

Bättre betalt då man säljer själv

Det finns flera olika alternativ då man ska sälja sin begagnade bil. Självklart vill man ha ut så mycket som möjligt och mest brukar man få då man själv säljer den förutsatt att man inte blir lurad. Enklast är att annonsera på någon av de större begagnatsidorna på nätet men man måste vara beredd på telefonsamtal med frågor och skambud. Innan man träffar en spekulant bör man också ha kollat upp vem personen är för att undvika att bli lurad. På motormännens webbsida på nätet finns fler användbara och viktiga tips på hur man ska gå tillväga för att så säkert som möjligt sälja sin bil.

Gratis besiktning och värdering

Vill man slippa stressen och oron med att själv sälja sin bil finns det bilföretag som köper upp begagnade bilar av alla bilmärken. Då slipper man allt pappersarbete och kontakt med köpare. Dessutom blir man inte ansvarig för eventuella dolda fel eller annat som köparen kanske hittar i efterhand. Vänder man sig till en uppköpare görs först en kostnadsfri besiktning och värdering av bilen. Det kan vara en god idé att höra med några olika uppköpare och jämföra de erbjudanden som man får. Kanske får man ett bättre pris om man också köper sin nya bil från dem?

2 Jun 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.