Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Därför behöver din bil en asfalterad yta

Har du någon gång råkat ut för stenskott på dina bilrutor? Eller ett stenskott som har gjort en rejäl buckla på din bilplåt? Då vet du vad grusvägar kan göra med din bil. Kör man på landsvägar, byvägar och andra vägar ute i obygden, vet man hur smutsig bilen kan bli när man kör på sådana vägar. Kommer man sedan tillbaka till staden med bilen, ser man tydligt vad byvägarna gör med bilarna. Kör man i stället på asfalt, förstår man varför man hellre kör på asfalterade vägar med sin bil.

De flesta är rädda om sin bil

Har man betalat en kvarts miljon eller mer för sin bil, lär man vara rädd om den, såvida man inte har privatleasat bilen. I så fall betalar man ju för att få en skada reparerad i sin månadskostnad för sin bil. Då kanske man inte är så orolig för bilskador. Vi andra är i alla fall rädda om våra bilar. Att få ett stenskott på sin bil är inget man vill ha. Inte heller vill man ha bucklor på plåten. Det är en av anledningar till att man hellre kör bilen på asfalterade vägar.

Köra på vägar med stora hål skadar din bil

Det är inte bara grus och stora stenar som kan skada din bil. Många vägar ute i ladnets obygder kan drabbas av stora hål, orsakade av tjäle som har släppt efter vinterns kyla. Har man då råkat köra i stora gropar i marken, kan man ha orsakat stora skador på bilen. Efter att ha fått hjulaxeln eller spindelväven i bilen hjulaxel vill man inte köra sin bil på sådana vägar mer. En reparation av en bil som har fått skadade hjulaxlar kostar flera 1.000-tals kronor och inget man slänger iväg lättsinnigt.

Asfaltera uppfarten till din bilverkstad

Har man en bilverkstad vill man ha så bra yta som möjligt för de bilar och kunder vars bilar ska köra in och ut i bilverkstaden, vill man ha asfalterad uppfart till sin bilverkstad. Har man en bilverkstad vill man ju visa kunderna att man är en seriös mekaniker och att företaget är seriöst. Då kan man inte ha något annat på sin uppfart än asfalt. Asfalten är det enda som är skonsamt mot bilarna. Det är det enda material som man vet, inte skadar bilarna och som är bekvämast för bilförarna att köra bilarna på. Vill du läsa mer om hur du kan asfaltera din uppfart kan du klicka på denna länk: asfaltstockholm.se.

30 Aug 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.