Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Det är enkelt att skrota bilen i Stockholm

När den har gjort sitt är det inte mycket man kan göra annat än att skrota bilen i Stockholm, hur mycket man än har tyckt om sin gamla bil så håller den inte i all evighet och allt går inte att laga.

Det finns gamla bilar som varit med länge och som man verkligen fäst sig vid. Kanske har bilen varit med på många fina semesterresor eller man har fått tag på den på ett speciellt sätt. När det inte lönar sig att laga den mer återstår bara skrotning av bilen.

Man tror kanske att det är svårt att få iväg bilen till en bildemonteringsfirma men så är det inte. Om det inte går att köra den så kan den bli hämtad och ivägkörd av firman som tar hand om den. De har avtal med bärgningsfirmor som hämtar bilen och sedan är det klart. Själva skrotningen är gratis.

Men vad händer när man ska skrota bilen?

Modern skrotning av en bil sker under värdiga omständigheter. Det är inte så att den bara dumpas. Allt som kan användas på bilen tas till vara och en del kan säljas vidare som reservdelar. En bil består framförallt av aluminium och stål som är sympatiska metaller eftersom de kan återanvändas hur många gånger som helst. Det finns andra saker i bilen som inte går att återvinna. Olja, bilbatterier eller sådant som är giftigt tar man hand om på ett vra sätt och skickar till deponi.

16 Oct 2021

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.