Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Detta berättigar ett MC-kort

Ska du skaffa dig ett MC-kort? Finns det något mer befriande än ge sig ut på vägarna i över 120 på en MC? VI som har kört MC vet vilken frihetskänsla det är att ta sin MC och susa iväg på vägarna. Här slår vi ett slag för MC och vilka möjligheter det innebär att ta ett MC-kort. Gillar man fart vill man ha en MC. Det ger en närhet till naturen och farten som du aldrig kan få inne i en stekhet bil. Sommartider är till för alla MC-förare.

När det kommer till att ta ett MC-kort är det mågna beteckningar som du kan välja att läsa in och bli godkänd för. Vad menas med alla de olika körkorten, vad måste man kunna och vad förutsätts att man kan om man har dem? Alla körkort som börjar på B – innebär att man kan köra bil, med en släpvagn, terrängvagn, en grävmaskin, en trehjulig och fyrhjulig motorcykel, moped klass I och II och terränghjuling och snöskoter, medan C- innebär att du kan köra en tung lastbil och ett D-körkort innebär att du bland annat kan köra en buss. Men vad innebär de olika slags MC-kort som du kan ta? Här reder vi ut de olika benämningarna för MC-kort.

Detta betyder de olika beteckningarna

Är du över 15 år, får du ta ett mopedkort; AM-körkort, en EU-moppe, en moped klas II, en traktor och motorredskap klass II. Är du över 16 får du ta ett körkort A1 som ger rätt att köra en tvåhjulig lätt motorcykel, en trehjulig MC, moped klass I och II, traktor, motorredskap klass II och terränghjuling och snöskoter. Är du över 18 år får du ta ett A2 kökrkort. DÅ får du köra en tvåhjulig mellanstor MC, en trehjulig MC, moped klass I och II, traktor och mottorredskap.

Så får du köra så tung MC som du önskar

Är du över 24 år kan du ta ett A-körkort som ger dig rätten att köra två- och trehjuliga, tunga MC och alla de ovan nämnda fordon. Varför inte ta ditt MC-kort i ett av landets svåraste trafiker? Bor du i Stockholm, vet du att det knappt finns någon annan trafik som är så hetsig och stressad som den är i Stockholm. Lär du dig ta ett MC-kort i Stockholm och gå din utbildning i Riskettan för MC i Stockholm, klarar du all annan sorts trafik på kontinenten och på motorvägar. Varför inte ta körlektioner på bekvämt avstånd i huvudstaden. Då finns halkbanan nära. Du kan välja mellan olika kurser, anpassade efter hur lång tid du vill att det ska och som är anpassad efter din plånbok.

 

30 Jun 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.