Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Detta ska du tänka på innan du säljer bilen

Vill du göra dig av med din bil av en eller annan anledning? Osäker på hur du får ut det mesta möjliga och vilken tid och kraft du behöver lägga ner för att få ett lyckat resultat? Läs mera här.

När du är trött på din bil kanske det är dags att sälja den. Då finns det en hel del att tänka på. Enkla åtgärder som hjälper dig få ut mer pengar och det behöver inte vara ett överpris. Bara se till att den är i ett sådant skick att de som tittar på den faktiskt tycker den är värd priset du vill ha. Enkelt javisst, men det kräver en liten insats från dig tillsammans med lite tid och kärlek. För visst har bilen tjänat dig väl under kanske flera år och en väldig massa mil? Det borde väl vara värt lite extra kärlek och tid för att ge den en sista uppfräschning innan det är dags att skiljas.

Bilar till salu finns överallt

Det kommer säkert inte som en överraskning att det finns bilar till salu varje dag och i olika prislägen. På nätet och blocket går det att hitta otaliga bilar och då är det viktigt att ha lite koll om när du tänker sälja din egen. Gör lite marknadsundersökning och ta reda på hur många bilar av ditt märke och årsmodell det finns. Gå även in på olika bilhandlares hemsidor för att se om de har många bilar av ditt bilmärke till försäljning. Är det samma årsmodell? Kolla upp om de har samma inredning, detaljer och finesser.

Vad ska man tänka på?

Viktigt är ju hur många mil bilen gått och det kan du ju inte göra något åt. Har den rullat mycket på vägarna och samlat på sig många mil blir priset lägre än om den körts i undantagsfall och mest stått i garaget och mått gott. Men hur är det med skicket på utsidan och insidan? Här kan du göra riktigt mycket för att få den att lysa upp. En rekond kanske kostar mindre än du tror. Kolla runt och se vad som erbjuds eller gör jobbet själv. Tvätta bilen ren på utsidan och gör det helst för hand. Polera lacken och snygga till allt krom på utsidan genom att putsa ordentligt. Se till att alla lampor fungerar. Tvätta motorn och undersidan av motorhuven. En bil som ser välskött ut är mer lättsåld än en vanvårdad. Vi tipsar att läsa mer om hur du kan sälja din bil på denna webbsida: https://www.viköperdinbilhelsingborg.se

12 May 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.