Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

En mopedkurs i Stockholm gör dig redo

För att få lov att köra moped krävs ett mopedkörkort, och på en central trafikskola i Stockholm kan du anmäla dig till en mopedkurs med teori och praktik.

Mopeden är det första riktiga steget ut i trafiken och därför behöver du lära dig trafikregler och förstå det ansvar som det innebär. Du behöver dessutom i lugn och ro bekanta dig med ditt fordon och lära dig att hantera det på rätt sätt i trafiken.

Du kan anmäla dig till en mopedkurs när du är fjorton år och nio månader, men du får inte börja köra moped på egen hand förrän du fyllt femton. Du får heller inte lov att övningsköra på egen hand. På trafikskolan får du den övning du behöver tillsammans med en erfaren och utbildad handledare.

Övningskör i trafik och på körgård när du går en mopedkurs i Stockholm

Upplägget på en mopedutbildning i Stockholm är alltid detsamma och innebär att du ägnar mycket tid åt den teoretiska delen. Av kursens tolv timmar kommer du att ägna åtta timmar åt teoriundervisning. Du kommer också att behöva plugga hemma för att klara det obligatoriska kunskapsprovet för mopedkörkort.

Du behöver inte ha en egen moped för att gå en mopedutbildning i Stockholm. Trafikskolan har fordon du kan låna när det är dags för praktiska körövningar. De första körlektionerna gör du på skolans körgård men du kommer också att få öva att köra i trafik tillsammans med en erfaren handledare. Vill du ha fler lektioner är det bara att säga till.

16 Jul 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.