Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

En veckas intensivstudier

Istället för att dra ut på en utbildning så kan det vara skönt att fokusera under begränsade dagar och sedan vara klar. Med en intensivkurs kan man under en kort tid ta exempelvis ett körkort.

Inom många olika områden kan man välja ifall man vill studera på helfart, halvfart eller ta intensivkurser. Det gäller såväl om man ska komplettera inför en ansökan eller när man bara känner att man vill lägga en kortare tid på att vara fokuserad och sedan vara klar. Så är till exempel fallet när man tar körkort eftersom ett körkort är något som man troligen bara behöver ta en gång i sitt liv. Genom att lägga hela dagar på körning och teori kan man lättare hålla allt i minnet än om man sprider ut det under flera månader. De som dessutom väljer att ta sitt körkort direkt vid arton års ålder kanske också är mitt i andra studier samtidigt och kan ha svårt att få plats med mer information under en längre tid. Då passar det perfekt att lägga in allt lärande under en vecka då man kanske är ledig från övriga studier.

Träna på körning

Om man väljer att ta sitt körkort under en kort period kan det vara viktigt att man redan i förväg har fått prova på att köra bil. Genom att be någon i sin närhet bli handledare kan man i lugn och ro lära sig grunderna i bilkörning som exempelvis dragläget, start och växling. Har man de grunderna klara så blir det mycket lättare och går mycket snabbare att finslipa på detaljer och att ha koll på vägmärken och övrig trafik. En handledarkurs går man tillsammans med sin blivande handledare som ska ha haft körkort i minst fem år. De flesta brukar köra privat med någon av sina föräldrar eller ett äldre syskon.

Under en vecka

Eftersom en intensivkurs endast rör sig om ungefär en vecka så är det lite olika upplägg gällande de två obligatoriska riskkurserna. På en del körskolor förlägger man även dem under den intensiva studieperioden men andra lägger in dem efteråt. Det som däremot aldrig schemaläggs innan kursen är över gäller bokning av teoriprov och uppkörning. Eleven måste under kursen visa att man lärt sig tillräckligt innan det är lönt att boka teoriprovet. Precis som med övriga kurser så är det upp till eleven ifall man tillgodogör sig tillräckligt med kunskaper under kursens gång.

6 Aug 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.