Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Få en riktig biltvätt

Det är få som minns det, men för fyrtio år sedan och mer, kunde man lämna bort sin bil för en riktig biltvätt. Då tor personalen på en bensinmack hand om din bil, medan du kunde sitta med en kopp kaffe. Ja, det är sant. Till och med när du kom till en bensinmack kunde ge bilnycklarna till bensinmackspersonalen.

Då tvättade de fönstren på din bil och tankade den åt dig. Det var tider det. Sedan kom alla tankningsautomater och personalen försvann. Men tänk om det var möjligt att få en riktig service av din bil? Det är möjligt i Stockholm i alla fall. Där kan du lämna in bilen och få en riktig tvätt av bilen. Dels rengörs bilen både utvändigt och invändigt. På utsidan används en högtryckstvätt, både med svamp, bilshampo och efteråt vaxas och poleras bilen. Då håller den sig skinande under fyra månader framåt.

Sedan rengörs den invändigt; allt skräp slängs. Panelen blir ren från fläckar och tumavtryck, liksom handtag inne i bilen. Stolsryggarna rengörs från barnens skoavtryck, det som hunden eller katten har dragit in avlägsnas. Stolklädseln rengörs, och har du skinnklädsel får de en omgång så den håller längre. Fortsätt läsa om biltvättar på: biltvättstockholm.se

Tvätta motorn

Dessutom kan du få motorn tvättad. Om du inte vet hur motorn ska rengöras är det mycket svårt att göra det på egen hand, utan att den förstörs. Med en ren motor kan du lättare hålla koll så att inte motorn angrips av rost eller annan smuts som gör motorn mindre effektiv. Efter att bilen är tvättad ut- och invändigt samt motorn ren, kan du få en bilrekond. Då ser personalen till att alla delar fungerar som de ska. Du kan få solfilm på bilfönster. Ska du sälja din bil kan du förutom uppgifter om besiktning, betald bilskatt och antal mil den har gått, uppge att den har fått en bilrekond. Med en sådan vet du garanterat att du får den till det pris du önskar.

Gör en regelbunden bilrekond

Med en regelbunden bilrekond behöver du inte få negativa överraskningar av fel på bilen som leder till dyra bilreparationer. Då får du veta hur bilen ”mår” och vad som eventuellt behöver åtgärdas, innan felet visar sig och reparationen blir mer omfattande. En sådan behöver göras minst en gång om året. Kör du mycket din bil, kan den behöva en sådan tvätt och rekond en gång per säsong. 

6 Feb 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.