Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Får man pruta priset hos en bilhandlare?

När man kommer till en bilfirma kan man känna sig lite liten. Har man, likt många bilköpare, ingen kunskap om bilar så kan det vara lite läskigt att börja ifrågasätta saker som bilens pris.

Därför så kan det vara en bra ide att läsa på lite grand om den aktuella bilen. Man behöver kanske inte ge sig in i detaljer utan bara lite mera generellt. Helt enkelt ta reda på vilken bil man vill ha och varför. Kanske räcker det inte med att den är röd och snygg utan behöver ha lite specifika kvaliteter. Så man lär sig lite om den bilen man vill ha och låter bilhandlaren tro att man faktiskt har nån koll. Kanske blir man genomskådad. Men det gör inget. Det är en del av spelet. Man diskuterar fram och tillbaka. De berättar om vad som ingår och pratar om försäkringar och prisgaranti. När det kommer till frågan om man kan pruta med bilhandlaren. Klart man kan det!

Vad kan behöva för kvaliteter hos en bil?

Det beror ju som sagt helt på. Kanske man bara vill ha en bil som man reser kortare sträckor med. Resor som inte kräver mycket utrymme i form av bagage eller antal personer. Ja då kanske det räcker med en liten bil. De större kraven kommer när man kanske måste få plats med en barnvagn i bagaget. Vilket då kanske även för med sig att man vill ha en lite bastantare bil som känns lite tryggare på vägen och som har en stark kaross om olyckan skulle vara framme. Reser man på mindre vägar är en lite tyngre bil att föredra vid halt väglag och då behövs kanske även fyrhjulsdrift för att ta sig fram.

Många saker att tänka på

Lika väl som det är viktigt med bilens komfort kan det vara bra att välja en bil med rätt bränsle. Den miljömedvetne bilägaren vill ha en bil som drar lite bensin och släpper ut minimalt med koloxid. Idag finns nya och mera miljövänliga bilar för den som gärna lägger pengar på miljövänliga alternativ. För några år sedan var det som science fiction men idag är det vardagsmat. Det handlar om den nya trenden av hybrider. Bilar som går både på el och bensin. Den laddas medans man kör och bensin driften kickar in när det är slut på elen. Kan en bil bli smartare än så? 

19 Apr 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.