Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Hemmet som går att flytta runt

Ett extra hus är aldrig fel att ha. Antingen man väljer att ha det med sig på vägarna eller som gästbostad på tomten. Därför har husvagnar och husbilar haft ett enormt uppsving de senaste åren.

En husvagn är ett hus på en vagn. Ja, så enkelt är det egentligen. Och vad man väljer att använda sin husvagn till är precis upp till var och en. Men det vanligaste är att man under sommarhalvåret tar med sig husvagnen och ger sig iväg på något upptåg. Det kan vara att man ska på en konsert och behöver någonstans att bo. Man vill åka runt i landet och upptäcka allt som finns. Eller så gör man som många andra och tar med sig sin bostad till en fast plats på en valfri camping. Något som många gör varje år. Och där man till och med kan ha samma plats år efter år. Men en husvagn är en ganska begränsad yta som man har att spela med. Om man inte tar till något av alla de tillbehör som finns på marknaden. Som exempelvis ett portabelt uterum i form av ett tält eller en paviljong. Ett sätt att öka boendeytan och även kunna njuta av att sitta ute under härliga dagar och sommarkvällar.

Köra iväg på äventyr

När man har en husvagn så behöver man aldrig bestämma i förväg vart man ska. Det är bara att hoppa in i bilen och köra iväg. Precis när andan faller på. När man ska övernatta så brukar det aldrig vara några problem att hitta en camping som har plats. Eller så kanske man får hitta en godkänd uppställningsplats över natten på annat håll. Om det skulle krisa. Många älskar denna typ av semester eftersom man har med sig allt man behöver och dessutom är det en billig typ av resande.

En gäststuga på tomten

Den tiden man inte är ute på vägarna kan man ändå använda sig av husvagnen på olika sätt. Har man till exempel behov av en gäststuga under en kortare eller längre tid så är den ett bra alternativ. Och det brukar aldrig vara svårt att hitta någon som vill sälja husvagn av en modell och i ett pris som kan vara av intresse. Speciellt om man letar före eller efter sommarsäsongen, då många brukar passa på att sälja sina semesterhem. Och när man själv tröttnat kan man sälja igen.

8 Oct 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.