Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Hjulinställning Uppsala - säkrare bilkörning

Känns din bil skakig när du kör? Upplever du att den drar åt antingen vänster eller höger? Har du en känsla av att du nästan håller i en borrmaskin snarare än en ratt då du kör din bil? Allt detta indikerar att det är dags att genomföra en hjulinställning i Uppsala och genom en sådan också få en bil som erbjuder bättre säkerhet.

Alla ovan nämnda exempel är - utöver att de är irriterande - också ganska farliga. Har du en bil som drar åt något håll så kan detta leda till att du exempelvis kör av vägen eller kraschar in i mitträcket då du kör på motorvägen och tappar uppmärksamheten för en millisekund. Det handlar dessutom om ekonomi. Drar bilen åt ett specifikt håll så handlar det om att dina däck slits ojämnt och att de i och med detta också kommer att behöva bytas med mer regelbundna intervaller än vad som borde vara fallet.

Hjulinställning minskar utsläppen

Genom att besöka en professionell däckverkstad och få en hjulinställning i Uppsala utförd så garanteras du längre livslängd på dina däck, en ökad komfort då du kör bilen, bättre säkerhet och där din bil även släpper ifrån sig mindre avgaser.

Felaktiga hjulinställningar leder nämligen till ökade utsläpp och genom att korrigera detta på ett professionellt sätt så bidrar du till en lite bättre värld och reducerar dina egna negativa avtryck på miljö och klimat. En hjulinställning i Uppsala kan göras i samband med att du byter exempelvis från sommar till vinterdäck - eller vice versa - och det kostar inte många kronor att utföra.

Att skapa den rutinen - byta däck, balanserar däcken, göra en hjulinställning - skapar en betydligt tryggare trafik och minskar risken för olyckor på våra svenska vägar. Skulle fler bilister välja den kombinationen så skulle också färre olyckor ske. Dessutom, som sagt, så sparar du både pengar och får en ökad komfort genom en korrekt hjulinställning i Uppsala. Dags att boka tid, eller hur?

19 Aug 2023

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.