Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Hur mycket kostar det att äga bil?

Är du sugen på att köpa en ny bil eller funderar du på om leasing vore bättre? Vad säger bilhandlare om de olika alternativen. Lyssna på experter inom området som handlar med bilar varje dag.

Det finns många fördelar med att ha en egen bil men frågan är väl vilken som skulle passa just dig bäst. Det kostar en hel del att äga en bil och vid första tanken är det kanske inte en ny bil som står högst upp på listan, men om vi skulle ta oss en titt på vad det kostar att äga en bil. Vilken som blir billigast och vilken som kan komma att kosta lite mer. Det beror på hur du räknar och hur mycket du tänker använda din bil. En annan aspekt är vilka finesser du vill ha på bilen och vilka du kan leva utan. Med andra ord lite av varje att ta hänsyn till.

Ny bil

Det lättaste att räkna ut är givetvis hur mycket bilen kostar. Köper du en begagnad kommer du längre ner i pris än en sprillans ny bil. En enkel matematik. Försäkring och skatt blir också lägre. Det som talar för en helt ny bil kan vara följande. Det ingår automatiskt ett försäkringsskydd och det är ytterst sällan du behöver lämna in en bil för reparation de första två åren. Det skulle alltså kunna bli en bra affär att köpa ny bil vartannat år. Då ligger fortfarande andrahandsvärdet högt och det brukar bli en enkel historia att byta in den gamla bilen mot en ny om du dessutom valt ett märke du tycker om och vill fortsätta köra. Vad som kostar är således inköp av den första bilen och mellanskillnad när du byter in till en ny. För övrigt är det mer eller mindre klart med utgifter.

Begagnad eller leasad bil

Det som talar för en begagnad bil är just att ingångspriset kommer ligga mycket lägre. Du kan också nöja dig med en billigare försäkring. Men där slutar ofta det billiga. Handlar du på en auktoriserad bilfirma kan du få vissa garantier men köper du bil på blocket eller internet av privata personer finns inga garantier att hämta. Följaktligen kan du stå med en bil som du behöver reparera oftare än du räknat med och i slutändan kan det kosta flera tusen i månaden om du slår ut det över året. Då kan det faktiskt löna sig att leasa istället. Vi tipsar dig denna hemsida för begagnade bilar: https://www.bilhandlaretrollhättan.se

22 May 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.