Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Hyr en skåpbil för enstaka transporter

Ibland behöver man frakta något större och står utan bil. Men vad är bäst för enstaka frakt av större gods? Hyra bil och släp eller en skåpbil? Och var hittar man en skåpbil till uthyrning?

Om man behöver frakta något större, som exempelvis ett möblemang, så är det vanligaste att man hyr eller lånar ett släp. Men vad gör man när man inte har en bil att fästa släpet efter? En skåpbil är något som många föredrag när man behöver större lastutrymme, och det finns en hel del företag som hyr ut skåpbilar. Det enda som behövs är ett giltigt körkort och sedan är det bara att tuta och köra. Kostnadsmässigt kan det till och med bli billigare än om man hyr en bil och släp, om inte annat så för att skåpbilen sväljer mer frakt så det kommer krävas färre turer. Om man exempelvis behöver lastningsutrymmet vid en flytt eller liknande. I jämförelse med släpvagnar så finns det mycket få skåpbilar till uthyrning, men det är också mer sällan som de används. Undvik dock helst att försöka hyra kring månadsskiftet, då det är flyttningstider för alla som byter bostad och som behöver bilar med större lastrum.

Enkelt att köra

En större bil kan inge respekt för den som ska köra, men det är inte svårare än att köra en vanlig personbil, och det går att köra på samma körkort. Jämför man med att köra bil och släp, vilket många kör endast några gånger i sitt liv, så är det oerhört mycket enklare att navigera. Som förare, och passagerare, sitter man också mycket bekvämt och säkert lite högre upp än vad man gör i en personbil. Det gör också att man får en annan överblick över trafiken runtomkring. Kanske kan man passa på att köra till tippen eller något annat ärende också, när man ändå har chansen.

Olika storlekar på lastutrymmet

Uthyrningsfirmor brukar ha såväl personbilar som större bilar i olika storlekar. Det kan vara svårt att i förväg veta vilken storlek man behöver, men ett sätt är att börja med att ta reda på hur djupt, brett och högt det största som man ska frakta är. Det är inte funktionellt, eller säkert, om en del av en möbel sticker ut genom dörren. Och får man inte plats på höjden så måste möbeln vinklas, vilket tar onödig plats. Mät och planera gärna i förväg. Vi rekommenderar denna webbsajt: https://www.hyraskåpbilstockholm.se

5 Apr 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.