Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Kan man tjäna pengar på att skrota sin bil?

Har du en bil som överlevt längre än vad den borde ha gjort? Har den kostat hur mycket pengar som helst i reparationer? Ja då är det kanske dags att låta den få gå till sista vilan på närmaste bilskrot.

För många infinner sig några frågor i samband med skrotning av bilen. Hur gör man? Är det något man ska anmäla i förväg till bilskroten eller kan man bara komma dit och lämna sin bil? Kostar det något eller är det gratis? Finns det saker som man kan ta ur bilen och sälja separat? Ja som sagt många frågor, och här kommer förhoppningsvis några svar.

Hur går det till?

Idag kan man på vissa bilskrotar få bilen hämtad utan kostnad. På andra tas en avgift ut. Det kan till exempel bero på om bilen står långt bort från bilskroten. Man kan i förväg lämna in nycklar och ägarbevis och på så vis slippa vara på plats när när bilen ska hämtas. Förr brukade man plocka isär bilen och när allt som kunde säljas var borta skickades den på skroten. Idag däremot så lämnar man in bilen intakt förutom på kanske någon bilstereo. På skroten plockar sedan personalen isär bilen och källsorterar alla delar så att det bäst tas om hand utan att skada miljön. Trots att du inte plockar delar och får en förtjänst så får du betalt vid skrotningen.

Vinn, vinn

Det är inte bara när man ska skrota sin bil som man har nytta av att besöka en bilskrot. Behöver man nya delar och inte vill betala fullpris men ändå få bra grejer. Ja, då är skroten den perfekta platsen att leta. Några saker som kan vara värt att titta på är däck och fälgar. Är det något annat man önskar, exempelvis delar från en specifik årsmodell, då kan personalen hålla utkik åt kunden. Å andra sidan har man en katalysator som ligger och skräpar kan man sälja den till skroten och få fälgar och annat ännu billigare. Som sagt vinn, vinn. Något som många har blivit bra på idag är att sortera sopor. Vad har nu detta med skroten att göra kan man undra? Jo, bilskroten jobbar på samma sätt. De plockar ut det som kan återanvändas och resten sorteras i olika kärl för vidare hantering. På så vis är faktiskt miljön den största vinnaren när det kommer till skrotning av bilar. Vi tipsar att läsa mer på denna hemsida: https://www.bilskrotvänersborg.se

22 May 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.