Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Klokt att Investera i nya garageportar

Det finns en väldigt ovana och olat bland husägare i sverige och detta i form av att man inte behandlar det som tillhör huset med samma noggrannhet som man gör med själva huset i fråga. Detta säger också sig självt; man bor trots allt inne i huset och viktigast är att detta håller en god status. Men – vi menar att man för den saken skull inte får glömma bort sitt fristående uterum, snickarboden eller – i en högre grad – sitt garage.

Just garaget kommer nämligen att påverka upplevelsen av huset mer än vad exempelvis ett uterum gör och detta av naturliga skäl i och med att garaget stå på framsidan och därmed syns på ett tydligare sätt. Det är således av värde att se över sitt garage och primärt så gäller detta de garageportar som finns.

Garageportar har – oavsett vilken modell man har installerad – en begränsad livslängd och de nöts ut; något som dels gör dem fulare och som dels också kan medföra en stor skaderisk. Garageportar är tunga och går exempelvis fjädringen sönder vid fel tillfälle så kan detta innebära en stor risk för skada.

Rådet är alltså följande; investera i nya garageportar och råd nummer två lyder – välj rätt sådana. Vi kan här säga att du äger ett hus i Stockholm där dina garageportar tjänat ut sin rätt och du har bestämt dig för att göra ett byte och investera i nya. Här kommer då steg två; vilken modell ska du välja? Här ska vi direkt säga att du för tio år sedan haft ett lättare – men betydligt tråkigare! – val att göra. Utvecklingen för garageportar har nämligen gått framåt rejält och detta både gällande funktioner och gällande utseendet.

Ta hjälp vid monteringen

Du har som husägare i Stockholm, helt enkelt, ett väldigt stort sortiment att välja bland i dagsläget och om vi ska ge ett tips här – oavsett vilken modell du fastnar för – vipport, rullport, slagport eller takskjutport – så är det att ta hjälp. Både vid installation och nedtagningen av dina gamla garageportar. Dels finns alltid skaderisken och dels så ska du även ta hänsyn till att måtten måste vara absolut rätta; skulle du installera dina garageportar på egen hand i Stockholm så kan du göra din ekonomi en riktig björntjänst. Läs mer om garageportar på den här hemsidan: garageportarstockholm.se

24 Jun 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.