Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Köp dina bildelar begagnat

Genom att köpa begagnade bildelar får du både ett bättre pris samtidigt som du är klimatsmart. På skroten hittar du många delar till olika sorters bilar. Gör en koll där innan du köper nytt.

På skroten tar man hand om de bildelar som fortfarande är fungerande. Det finns både äldre och nyare bilar som hamnar på skroten. Det kan vara en krockskadad bil som det inte går att göra körsäker igen. Då är skroten ett bra alternativ. Den slängs inte bara, utan man tar vara på allt som fortfarande fungerar.

Vem som helst kan lämna in bilen till skroten, givetvis krävs det ett ägarbevis på att bilen är din. Har du en nyligen inbetald skatt går denna skatt tillbaka till dig. Det fungerar olika på olika skrotar, ska du lämna in bilen så kontakta dem innan.

Hur handlar man från skroten?

Det går snabbt och smidigt när man handlar på skroten. Hur uppläggen ser ut är olika. Många har hemsidor där man kan hitta de vanligaste delarna. Är det något du inte hittar där kan du alltid ringa in för att fråga om de har den delen hemma till just din bilmodell.

En del har reservdelarna lösa men hos många får man själv gå inne på skroten och plocka lös delarna man behöver. Det går att köpa de flesta extradelar på skroten, många av dessa är även i bra skick. Innan du köper något nytt bör du göra ett besök hos skroten för att se om det finns där. Läs mer om bilskroter här: bilskrotvästerås.se

20 Feb 2021

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.