Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Köp en begagnad lastbil

Transportbilar är ett måste för företaget för att kunna frakta diverse material och andra saker. En vanlig bil har inte det lastutrymmet som krävs och det behövs ingen stor och dyr lastbil. Då är transportbilen, som även kallas skåpbil eller van, en perfekt lösning. Det är också en perfekt reklamplats när man har företagets logga och kontaktuppgifter väl synliga på bilens generösa sidor eller baksida. Det är ett effektivt sätt att marknadsföra företag på och är dessutom gratis.

Många varianter att välja på

Det finns ett stort utbud på transportbilar på marknaden. Man kan också välja på en ny eller begagnade transportbil. Det finns också ett tredje sätt att skaffa sig en transportbil, nämligen att leasa den om man inte vill betala flera hundra tusen för en ny bil. Många bilmärken satsar hårt på transportbilar eftersom marknaden är enorm med alla små och medelstora företag. Det kan vara klokt att välja en stort bilmärke med tanke på reservdelar och garantier. Volksvagen är ett tryggt bilmärke av hög kvalitet men är inte alltför dyra i inköp. Mercedes är kanske den dyraste varianten, och bland de billigare kan nämnas Nissan och Skoda. 

Behovsanalys

Man behöver ta reda på vilket behov man har för transportbilen. Hur mycket och vad behöver man lasta i den? Kommer den att köras långa eller korta sträckor och så vidare. Och så klart hur mycket man har tänkt att betala för den. Kanske behöver man till och med köpa in flera fordon. En större bil med större motor drar självfallet mer bensin och den är som bekant rekorddyr idag. Man får räkna med att betala 200 - 400 000 kronor för en transportbil beroende på märke och utrustning.

Begagnade transportbilar

En populärt sätt att få ner kostnaden på transportbilen är att köpa en lätt begagnad. När man köper en några år gammal transportbil så blir priset direkt cirka 50 000 kronor mindre men den är nästan som ny ändå. Ofta finns garantin kvar vilket är skönt. Se bara till att den inte har gått för långt eller har några svavanker som kan bli dyra och tråkiga att reparera direkt.

Ett annat sätt att skaffa en transport- eller skåpbil är att leasa en. Då får man endast en månadskostnad där service och försäkring ingår. Efter några år kan man även köpa loss den. Det är en ganska dyr månadskostnad men det är ett tryggt och smidigt sätt att ha ett fordon utan att behöva köpa den.

16 Sep 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.