Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Köpa en bil är ett stort beslut

Ibland förändras livet och man behöver en ny bil. Kanske har den gamla bilen gått sönder många gånger, eller så är man bara sugen på en ny bil. Det finns många anledningar till ett nybilsköp!

Första turen i en ny bil, det är en härlig känsla! Egentligen spelar det ingen roll om det är en sprillans ny bil direkt från fabriken eller en begagnad bil som är ny för föraren. Den sköna känslan när man hittat rätt bil sitter där! Ibland märker man att man har vuxit ur sin gamla bil. Familjen har kanske utökats med barn eller djur som behöver mer plats. Det lilla barnet har vuxit upp och tagit körkort och behöver en egen bil, och föräldrarna får ha sin bil ifred. Det finns många anledningar till att köpa en bil, men det är också bra att fundera igenom bilköpet innan man slår till.

Fundera på fordonsmodell först

En av de första funderingarna är ju hur många som vid en normal bilfärd skall färdas i bilen. En större barnfamilj kanske har behov av en sjusitsig bil, medan en pendlare vill ha en smidig pendlarbil. Fler saker att fundera över är om bilen är tänkt att transportera saker i bagageutrymmet eller inte. Det kan räcka med att det finns plats för en liten matkasse eller två. En större bil kanske behöver utrymme för en hundbur, barnvagn eller andra fritidsintressen. Glöm inte att se om det finns dragkrok om det skall dras någon typ av släp! När man kommit fram till vilket behov av bil man har, kan man sätta sig ner och titta på bilmärke med mera.

Provkör olika bilar

Köper man en helt ny bil behöver man inte fundera på hur långt den har rullat. Är man däremot ute efter en begagnad bil så är det bra att bestämma hur högt miltal bilen får ha vid inköp. Andra viktiga saker är vilken typ av drivmedel bilen skall framföras på. Idag finns det ju flera olika att välja på; bensin, diesel, el, gas eller hybridbilar som går på både bensin och el.

När man gjort grundvalen är det dags att kolla upp vilket, eller vilka märken man gillar bäst och provköra olika bilar. En del håller sig till ett och samma bilmärke livet ut, andra är mer nöjda så länge bilen funkar bra och är skön att köra. Så länge man trivs med sin bil, så har man funnit rätt bilmärke. Läs mer om din drömbil på denna hemsida: https://www.bilhandlareörebro.se

8 Sep 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.