Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Köpa och sälja bil utan krångel

Du har bestämt dig för att det är dags att byta bil. En privatannons på blocket, smidigt och enkelt. Du är hoppfull. Det ska gå bra. Du kommer få bilen såld, tänker du. Nja, kanske, kanske inte…

Det ringer på din mobil under arbetstid så du kan bara prata en kort stund. Det är en spekulant som sett din annons. Ni bestämmer att ni ska mötas upp efter jobbet. Du lämnar en adress och skyndar dit när du slutat. Du väntar en stund, väntar en stund till, men ingen dyker upp. Det måste blivit ett missförstånd tänker du. Slutligen åker du därifrån, irriterad. Du trodde ju att det skulle gå smidigt. Senare på kvällen ringer ytterligare personer som vill titta på bilen och du säger till den förste att hen kan komma hem till dig. Till näste person säger du att någon ska komma och titta om en stund, men hen låter väldigt intresserad så du bjuder in hen också.

Privat bilaffär - bara om man är proffs

Nu står det två spekulanter och sparkar på däcken, går runt bilen med kännarmin och klankar ner på det ena och det andra. Du står en smula villrådig och försöker tala för bilens positiva sidor. Efter en stund lämnar den ene ett skambud och den andre har tappat intresset - utan fjärrlås är hen inte intresserad. Du tycker att budet är på tok för lågt, så du tackar nej. Båda åker och din bil står kvar. Nästa dag upprepas det hela på nästan samma sätt. Det här kommer kanske inte gå så bra trots allt. Vad göra? Kanske kontakta en bilhandlare i Vänersborg eller närmaste stad?

Slipp allt krångel och kontakta en bilhandlare

När du rullar in till bilhandlaren tänker du att det här borde du gjort från allra första början. Hen kommer och möter upp dig på utsatt tid och vet exakt vad din bil är värd given antalet mil och skick. Hen ger dig ett anständigt bud och du behöver inte bry dig om allt kringarbete med papper och liknande. Allt är fixat på mindre än en kvart. Inte nog med det, det finns också en bil där som du kan klippa till på direkt; en modell som du länge hållit utkik efter. Du kan köpa den nu! Den affären går lika behändigt som försäljningen, alla papper klara på ett kick, och du kan köra hem med dina nya bil samma eftermiddag!

11 Jun 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.