Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Körkort är absolut nödvändigt

Det blir allt svårare för unga människor att ta sig in på arbetsmarknaden och konkurrensen dem emellan blir allt hårdare. Saknar man som ung människa betyg från gymnasiet så hamnar man allt längre ner i hierarkin och detta gör att utanförskapet i Sverige blir allt större. En annan sak som spelar stor roll i huruvida man som ung människa kan få möjlighet till en fast anställning – oavsett vilken bransch det handlar om – är att man har ett körkort. Just körkortet har blivit lite av en markör som företag söker och som vi sa ovan så spelar det ingen roll vilket yrke det handlar om – du kan alltså söka jobb som receptionist och inte få jobbet för att du saknar körkort. Detta trots att du inte kommer att behöva detta i yrket.

Tyvärr är detta en sanning och om man ser till specifika städer så sticker Stockholm ut mest då det handlar om konkurrensen om arbeten och det blir också där som ett körkort blir som allra viktigast. Något som blir en svårighet för många då Stockholm också är den stad som är svårast att köra bil i. Det blir alltså svårare för unga att ta sitt körkort i Stockholm än vad det är för ungdomar i en mindre stad – trafiken är hårdare, intensivare och svårare att navigera sig fram igenom i Stockholm. Hur ska man då göra för att ta ett nödvändigt körkort som ung i Stockholm?

Ta ditt körkort genom en intensivkurs i Stockholm

Ja, här finns det några alternativ och ett av dem är att man söker sig till en intensivkurs ii annan stad än just Stockholm. Det vill säga – man åker iväg och tränar på att köra bil under exempelvis två veckor i en annan stad och återvänder därefter med den rosa lappen i sin hand. Detta är dock ett kostsamt alternativ och därför inte något som passar alla. Här kan det vara bättre att anmäla sig till en intensivkurs ändå – men en som äger rum i Stockholm. Att gå en intensivkurs för att ta sitt körkort handlar om att man på kort tid pressar ihop all teoretisk och praktisk kunskap som en körkortsutbildning omfattas av och kan man genomföra en sådan i Stockholm så är också mycket vunnet.

Det vi menar här är att en intensivkurs i Stockholm i långa loppet blir mer värdefull än en som är genomförd i exempelvis Kramfors – detta då man lär sig att köra i Sveriges svåraste stad rent trafikmässigt. Och – bor man redan i Stockholm så slipper man dessutom betala dyr logi för en intensivkurs på en annan ort.

Att man som ung nästan måste ha ett körkort för att kunna få tag på en lämplig sysselsättning inom arbetslivet är en sanning och det är därför viktigt att man inte skjuter detta på framtiden. Ta körkortet så fort som möjligt och om detta sedan sker genom en intensivkurs – i Stockholm eller någon annanstans – eller genom en vanlig utbildning spelar ingen roll. Huvudsaken är att man tar körkortet – denna rosa lapp kan nämligen öppna dörrar som annars riskerar att förbli låsta.

15 Aug 2017

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.