Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Linjemålning blev räddningen

Med linjemålning syns vägbanans utsträckning bättre. Säkerheten kan dessutom höjas ytterligare med vägmarkeringar som ger ett brummande ljud när man kör på dem.

Det hade varit en lång dag. Eva satt och halvslumrade i bilen. Skönt att inte hon behövde köra i alla fall. Nu var det ungefär en halvtimme kvar till hemmet. Det var mörkt ute. Vägsträckan hade nyligen asfalterats om och hade nu äntligen också fått ny linjemålning. För ett par dagar sedan hade linjerna inte varit på plats och då hade den nya asfalten varit lika svart som natten själv. Det hade varit riktigt otrevligt att köra här då.

Ögonen började falla ihop. Musiken på bilradion började kännas avlägsen. Hon hade suttit så en stund när bilen plötsligt började vibrera och det hördes ett kraftigt brummande ljud. Hon rycktes genast upp ur sin slummer. Bilen krängde till åt vänster för att sedan hastigt rätas upp i färdriktningen igen genom en rattvridning.

Linjemålning väcker upp

Eva vände sig mot maken på förarsätet. Han hade gett till ett förvånat utrop. “Jag slumrade visst till”, sa han nu. Eva tittade förfärat på honom. Det hade kunnat bli en rejäl olycka om inte linjemålningen hade räddat dem. Hon skänkte en tacksamhetens tanke till de som hade hittat på denna typ av vägmarkeringar.

Nu tänkte hon att det var säkrast att hon höll sig vaken hela vägen hem, så att hon kunde hålla ett öga på bilföraren. Det hade knappast behövts, insåg hon dock efter en stund. Han var verkligen klarvaken nu. Han hade också fått sig en tankeställare.

23 Jul 2022

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.