Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Mopedkurs för dig som vill köra moped i Stockholm

Att kunna ta sig fram längs vägarna med en moped är för många ungdomar en stor frihet. För att få köra moped behöver de ha gått en mopedkurs i Stockholm.

Joel var så himla trött på hans oförstående föräldrar som aldrig någonsin ville köra honom dit han ville. För Joel som var 14, snart 15, så var det svårt att se hur mycket de faktiskt redan gjorde. Många av hans vänner hade redan mopeder, men eftersom Joel var född i september, så fick han vänta längre. Så himla orättvist.

När dagen äntligen var kommen och Joel fick ta eget mopedkort, då kunde han knappt bärga sig. Inte hans föräldrar heller, som tyckte det skulle bli skönt att Joel äntligen fick den friheten han ville ha. Dessutom behövde de inte alltid skjutsa eller höra på hans tjat. Men visst var det med en klump i magen.

Snabb mopedkurs i Stockholm

Joel åkte med föräldrarna till en trafikskola som erbjöd mopedkurs i Stockholm. Där fick de veta att hela utbildningen skulle ta runt 12 timmar. Men det kunde variera om det behövdes mer körtid eller ej. Det var viktigt att Joel blev trygg bakom styret då mopedister lätt blir utsatta på vägen.

Precis som med det vanliga körkortet, så var det en hel del teori Joel behövde lära sig och även hur han skulle framföra fordonet. Men snart hade han den frihet han hade längtat efter och kunde ta sin moped till stället han ville till.

Läs mer om en mopedkurs på denna sida: https://www.mopedkursstockholm.se/ 

3 Apr 2023

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.