Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

När bilen ska begravas

Funderar du smått på att lämna din gamla bil? Har du tröttnat på den och hellre tittar på nya och snyggare bilar? Om du kommer på dig själv med att hellre titta på andra bilar kanske det är dags för dig att göra dig av med din gamla bil. Då har du två val; vill du sälja bilen till någon annan som behöver den bättre än du, eller vill du skrota den?

Om du säljer den, kan du få betalt även för de delar av bilen som fortfarande är intakta. Även delar av en bil kan vara intressant för en skrothandlare. Då får du betalt för att göra dig av med den. Men är du inte intresserad av det kan du i så fall leta upp en bilskrot och köra den dit, eller så tar du kontakt med en som kommer och hämtar den hos dig. Det kan kosta några 100-lappar.

Behöver du en bilskrot i Södertälje?

Bor du i Södertälje? Om du bor i Södertälje och har en bil som du vill skrota, kan du exempelvis googla "bilskrot Södertälje" så att du får tag i en adress dit du kan köra den bil som du vill få skrotad. Om det inte finns många delar kvar på din bil som är värd att restaurera eller renovera kan man hellre låta bilen köras till en bilskrot än att bara låta bilen stå där den står. Det blir väldigt skräpigt om alla lät sina bilar stå kvar där de är. Politikerna tröttnade på alla som bara lät sin bil stå där den stor och införde därför en summa på 5.000 kronor för alla som körde sin bil till bilskroten. Men den har de dessvärre tagit bort och risken är stor att människor bara låter sin gamla bil stå kvar där den står. Människor behöver ett finansiellt incitament att köra sin bil till bilskroten.

Så går det till att skrota bilen

  1. Boka upphämtning. Googla till exempel "bilskrot Södertälje" eller den ort där bilen finns så att du hittar en bilskrot där. Ring då den närmaste bilskroten och boka in en tid när de ska hämta bilen.
  2. Lämna in registreringsbevis. I samband med att bilskroten ska hämta bilen bör de få beviset på att bilen faktiskt är din och att du har rätt att skrota den.
  3. Bilen hämtas och skrotas. När både registreringsbeviset finns så är det bara för dem att hämta bilen och bilen blir skrotad. Läs mer om bilskrot i Södertälje här: https://www.bilskrotsödertälje.se
25 Jan 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.