Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

När det är dags att byta bil

Har du tröttnat på din gamla bil? Om så är fallet, är det säkert dags att byta bil. Och att byta bil kan vara ganska så krångligt. Först ska den gamla bilen säljas, och det helst för så mycket det bara går att få ut av bilen. Sedan ska man köpa en ny, och den så billigt som möjligt. Hela processen, från det att man säljer tills man har en helt ny bil, tar några månader innan man är i hamn och är en ny bilägare. Den svåraste biten kan vara den att få sin gamla bil såld. Hur ska man göra? Var ska man annonser den? Hur kan jag få så många intresserade av den som möjligt?

Låt någon annan sälja den

Då kan det vara lättare att låta någon annan sälja den åt dig. Om du gör det slipper du en del av det krångel som det kan innebär att sälja den. Istället kan du ägna dig åt den trevliga saken att bestämma dig för vilken bil som du vill ha i stället. Bara  det kan vara en lång process i sig; att bestämma vilken bil som passar dig och eventuellt din familj. Behöver ni en stor bil? Har ni husdjur som helst ska rymmas i bilen? Vad behöver ni den till? Ska någon pendla med den? Ska de rulla många mil, eller bara användas till att köra korta sträckor?

Processen med att då bilen såld

Det som annars kan ta flera dagar innan du får en bil såld, kan ta endast några timmar om du anlitar en fordonsköpare som är van vid att både sälja och köpa bilar. Är de erfarna, vet de vad en bil är värd och kan snabbt bedöma vilket pris som du bör få för din bil. De kommer då och utvärderar din bil, sedan får du betalt och de tar hand om bilen och ser till att den blir reparerad (om det behövs) och tvättar den, annonserar om den och ser till att den blir såld på nolltid.

Anlitar du en fordonsköpare får du den såld

Du slipper hela processen med att tvätta, dammsuga, fota bilen, lägga upp på internet, eller i någon annons, förhandla med kunder som helst vill pruta på priset och sedan se till att inte bli lurad, utan att få betalt för bilen. Du slipper oroa dig för att inte då betalt för bilen. Det enda du behöver är att ringa ett telefonnnummer så är hela processen över och du kan börja titta på nya bilar som du hellre vill ha. Här kan du läsa mer om hur du kan sälja din bil i Stockholm: https://www.säljabilstockholm.se.

5 Mar 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.