Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

När du vill ha en (nästan) ny bil

När det är sommar vill man ut. Det är sjön eller havet som drar. Vill man ut till båten då är bilen det bästa transportfordonet man kan tänka sig då man ofta behöver en extra bensindunk till båten, mat, filtar, flytvästar och vatten för båtturen. Vill man till stranden vill man helst ha med både badhandduk, en vilstol, pick-nick och dryck för en hel dag på stranden. Eller så vill man ut på landet. De flesta svenskar förknippar sommaren med landet. Det är till landet vi längtar när det är sommar. De flesta svenskar har en romantisk dröm om sommaren. Det är då vi vill ut på ängarna, skogarna och sjöarna. Och Sverige har mycket av allt det där att erbjuda när det är sommar.

Bilen ger otrolig frihet

Har man en bil kan man alltid ta sig precis dit man vill. Då är det lättare att ta sig ut. Det är lättare med en bil. Då kommer man längre än om man cyklar. Ska man till andra änden av Sverige då är det nästan omöjligt att cykla, med tanke på den otroliga längden på landet. Skulle man åka samma avstånd, men åka utomlands skulle man komma till Grekland och Italien. Länderna i Europa är mindre än Sverige och det blir lättare att ta sig mellan de olika länderna och lättare att åka till andra landsändar än i Sverige. Då är bilen det som tar oss dit.

Köpa nästan ny bil

En del köper till och med en sommarbil och säljer den sedan när hösten kommer. Särskilt om man bor i en storstad, där man oftast inte behöver någon bil alls. Varför inte då köpa en nästan ny bil? Ska man inte ha den för så lång tid framöver, utan mest vill ha en bil över sommaren spelar det inte så stor roll vilken slags bil det är man skaffar sig, bara den rullar och inte går sönder de korta månader som sommaren varar. Vill man ha en bil som håller året runt bör man alltid titta i motorn, så att den inte har några stora fel. Hittar man en bilsäljare som inte har haft så mång ägare, kan man göra ett riktigt bra klipp. När det kommer till bilar, finns det måndagsbilar och söndagsbilar. Ska man lyckas skaffa sig en bra bil, är det svårt att endast gå på märke om det är en bra bil eller ej. Här kommer allt an på hur van man är att titta på nästan nya bilar. Lycka till!

7 Jun 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.