Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

När man älskar att meka med bilar

Att inte ha gjort slag i saken och pluggat till bilmekaniker, trots att man älskar att meka med bilar, betyder inte att man inte kan lära sig och bli ett hobbyproffs genom ihärdigt skruvande.

Kanske har man haft en dröm sedan man var liten. Varit med i garaget sedan man var barn och under åren som har gått har man avancerat. Från att ge den vuxne ett verktyg till att få trampa på gasen medans densamme lyssnade på motorljudet för att se om felet var fixat. Man behöver inte ha ett betyg för att vara duktig på att rusta upp gamla, fina bilar och få deras motorer att spinna likt en katt efter timmar av arbete hemma i det egna garaget. Man behöver bara vara intresserad och ihärdig så faller saker på plats och kunskapen byggs på.

Om pengarna bara räckte till

Pengar sparas och drömmen går i uppfyllelse. Ett helt eget projekt att jobba på. Men trots småjobb och ihärdigt sparande räcker pengarna inte till. Men det finns en skattkammare där man kan hitta många saker som kan bli fina med lite jobb. På exempelvis en Bilskrot i Uddevalla eller var än man bor i landet kan man hitta det man söker efter. På sådana ställen säljer man nämligen begagnade bildelar. Ibland får man återvända några gånger för att hitta det man vill ha, men det är det värt då priserna är betydligt lägre än vid köp av nya delar. Till skillnad från köp av privatpersoner så är bildelarna dessutom kvalitetstestade. Det gör att man vet vad man får och inte behöver oroa sig för att de inte kan användas.

Alltid värt ett besök

Något som bilskrotar brukar ha som definitivt är värt att kolla upp oavsett om man är hobbymekaniker eller en helt vanlig bilägare är däck och fälgar. Här finns pengar att spara. De är givetvis lite slitna men har god kvalite och kan användas helt enligt lagen. Vissa bilskrotar monterar och balanserar även däcken för en billig penning. Ett par snygga fälgar är heller inte helt fel och kan göra att bilen får en helt ny känsla. En inte allt för tokig finish på en helt nyrenoverad bil som nu kan säljas för att bringa in pengar till nästa projekt som väntar runt hörnet. Eller kanske till en kvällskurs för att lära sig mer om motorer eller något annat spännande. Läs mer om bilskrotar på denna sida: https://www.bilskrotuddevalla.se/

16 Jul 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.