Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

När man vill byta bil

Det finns olika anledningar till att man vill byta ut sin bil. En av anledningarna kan vara att man vill ha en ny bil hela tiden. Då vill man inte ha en bil för länge då den ständigt sjunker i värde.

Hur gör man då på bästa sätt. Det finns nog många svar på den frågan. Värdet sjunker snabbt första åren men många väljer att byta bil inom de fem första åren för att man ska få ut ett rimligt pris vid inbyte. Andra tycker att det är bättre att köra bilen tills dess det inte är värt att ta den till verkstaden något mer. Alltså utnyttja den till max. Har man då under åren som gått, sedan man betalat av bilen börjat sätta undan pengar till en ny. Ja, då är ju allt klappat och klart. Men fungerar det i verkligheten?

När läget känns bra

Ibland får man bara gå på magkänsla. Vill man ha en ny bil så är det antagligen dags. Frågan är väl hur man ordnar det på bästa sätt. Har man tid och kunskap kan man alltid ordna försäljningen själv. Då får man först och främst, om man vill ha ett bra pris, se till att bilen är hel och ren. Sedan är det dags att fotografera och sätta in annonser på intressanta sajter på nätet och kanske i någon lokal tidning. Hela proceduren är dock ganska tidskrävande och kan kosta lite. Är man däremot en bra försäljare och kan sina bilar så kan man däremot tjäna en slant på att gå den här vägen. Vad är alternativet?

Varför göra saker mer komplicerade än nödvändigt?

Ett enkelt och smärtfritt alternativ är att vända sig till en bilhandlare. De värderar bilen och ger ett pris. Troligtvis kommer det att vara lite lägre än vad man skulle kunna få ut vid en privat försäljning. Men å andra sidan slipper man att göra något med bilen. De lagar och tvättar den, sedan annonseras den ut tillsammans med företagets övriga bilar. Man har ofta även ett andra alternativ. Man kan låta bilfirman agera bilförmedling. Då tar de in bilen i sitt eget sortiment, fixar upp den och säljer den till bästa pris. Sedan tar de en provision för att täcka kostnaderna för jobbet de gjort och givetvis få en liten vinst. Resterande betalas till bilägaren som nu kan köpa sig en ny bil. Googla på exempelvis “bilhandlare i Uddevalla” eller annan ort och hitta mer information,

17 Jul 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.