Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Nyttigt besök hos bilhandlare

En bilhandel är alltid lite speciellt att besöka, speciellt om det är nya bilar som säljs. Men vad ska man tänka på när man tittar på bilar hos en bilhandlare och vad för nytta kan det ge som kund?

Även om man inte är riktigt framme vid ett beslut om att köpa en ny bil så kan det ändå vara väl värt att besöka en bilhandlare. Man får se vilka nya modeller som har kommit och passar man på att provköra en bil så kan man även få upptäcka alla nya tekniska framsteg som kommit sedan man köpte sin egen bil. Genom att prata med en bilhandlare kan man även få mycket information som är bra och matnyttig att ha som bilägare. Har man exempelvis en mycket äldre bil så kan det visa sig att man faktiskt går ner i månadskostnad om man köper en ny. Lägre reparationskostnader, service, skatt och drivmedelskostnader kan göra att den äldre bilen i längden blir dyrare. Kanske är man dessutom beroende av en bil i sin vardag och får en svårlöslig dag ifall bilen skulle gå sönder.

Hjälp och information

En bilhandlare säljer inte bara bilar utan finns också som hjälp då det gäller ägande och finansiering. Många väljer till exempel idag att privatleasa sin bil istället för att köpa den. Det är ett tillfälligt ägande som normalt löper under tre år och som har en mängd fördelar för ägaren. Väljer man istället att köpa sin bil så brukar bilhandlaren ha ett samarbete med en finansiär så det kan räcka att betala endast en del i handpenning för att sedan kunna köra hem med sin nya bil. Det finns även möjligheten att lämna in sin gamla bil som delbetalning för den nya och summan det kan ge beror på vilket erbjudande bilhandlaren har och vilken ålder och skick som bilen är i.

Att tänka på

Bra bilhandlare ser till kundens behov och bästa så det är en god idé att aldrig låta sig övertalas till att köpa en bil som man ursprungligen inte känner att man behöver. Däremot är det bra att veta att man alltid har rätt att provköra vilken bil man vill och att det är något man får göra helt utan kostnad. Idag har dock en del bilhandlare börjat be om ett skrivet avtal när man ska provköra en bil, ifall det skulle ske en stöld eller skador.

31 Jul 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.