Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Så får du bilen att kännas som ny igen

Har bilen några år på nacken? Börjar den bli sliten? Det finns flera saker man kan göra för att få bilen att kännas som när du först köpte den. Nåja, nästan i alla fall. Klart är att saker som lackförsegling, ett nytt rattöverdrag och en ny stereo åtminstone gör stor skillnad för hur bilen ser ut och upplevs. Yttre åtgärder, så som en lackförsegling, gör den vackrare att betrakta utifrån. Åtgärder med interiören eller liknande gör istället att den känns bättre att köra. I den här texten ger vi förslag på både yttre och inre åtgärder som kan vidtas för att få bilen att kännas som ny igen.

Städa noggrant

För att en städning verkligen ska göra en betydande skillnad krävs det att den är riktigt grundlig. Ett snabbt jobb som bara behandlar ytan kommer inte att få din bil att kännas som ny igen. En väl utförd och genomarbetande städning är dock en betydande del i att få den där nybilskänslan tillbaka. Se till att använda bilschampo, att dammsuga noga och att komma in i varje vrå och skrymsle som finns. Låt det ta tid, för det är inget jobb som görs på en kvart.

Instrumentpanelen

Det är instrumentpanelen som du faktiskt kommer att röra och se mest. Att fokusera på den gör att du arbetar mest effektivt om du är ute efter den där känslan av en ny bil. Börja med till exempel ratten. Om den känns skadad eller repig finns billiga överdrag som gör en enorm skillnad för hur bilen upplevs att köra. Viktigt är också att titta på hastighetsmätare, att glaset är rent och att lamporna fungerar ordentligt. Mätarna är något du kommer att titta mycket på och följaktligen också något som är värt att lägga ner tid och energi på.

Lackförsegling

Med en lackförsegling kan bilens yttre drastiskt se bättre ut över tid. Det kan visserligen vara ganska dyrt att få gjort, men resultaten blir nästan alltid mycket bra. Har du en lackförsegling behöver du inte vaxa bilen och kan på så vis hålla den fräscha looken länge utan större ansträngning från din sida. Vad en lackförsegling kostar om man vill få den utförd skiljer sig åt en hel del, men kan ligga runt några tusenlappar i pris.

Rensa luftkonditioneringen

Som vilket system som helst kräver också bilens AC lite underhåll för att hållas i topptrim, även om detta lätt kan glömmas bort. Det finns risker för att bakterier och annat gör sig hemma stadda i rören. Om man vet med sig att AC:n inte har underhållits på länge kan det vara läge att titta på filtren och byta ut dessa vid behov.

7 Dec 2017

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.