Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Så får du tag i solfilm i Stockholm

Om man inte har någon erfarenhet av att hantera eller montera solfilm på sin bil, kan det vara svårt att veta hur man gör för att inte solfilmen ska se amatörmässig ut, eller monteras så att den inte ger den effekt som man som bilförare kan förvänta sig när man väl lägger en solfilm på bilfönster. Det kan även vara svårt att veta var man får tag i solfilm som man kan behöva till sin bil i Stockholm. Känner man ingen bilverkstad med produkter som de säljer, kan man i stället googla "solfilm Stockholm" så att man får förslag av Google. På det sättet syns det vilka handlar eller bilverkstäder som erbjuder solfilm till bilar i Stockholm.

Få solfilmen monterad på bilen

Nä du väl har hittat en bilverkstad eller handel som erbjuder solfilmer till din bil, kan du be att få den monterad på bilen. Det är inte helt enkel att göra det på egen hand. Även om det finns otaliga "gör-det-själv" filmer på Youtube är det jättesvårt att få till det. Dessutom har man bara en chans att lägga på solfilmen så att den blir bra. Den är näst intill omöjlig att dra av, när man väl har lagt den på rutan, om man vill att solfilmen ska vara hel när du har tagit av den och vill börja om igen. Då är det bättre att anlita någon som är van och har gjort det många gånger, att montera solfilmen på din bil.

Få annan service på bilen

Då och då behöver man service på bilen. Det är inte att bara tuta och köra. Bilen behvöer omvårdnad för att fortsätta gå. Den sköter sig (tyvärr) inte av sig själv. Den behöver få service, så att någon går igenom bilen och kontrollerar bromsklossar, växeln, motorn och så vidare eller sådant som just din bil och bilmodell behöver. Om man vill kan man få en bilrekond, vilket innebär att verkstaden går igenom bilen och ser till att en återfår sitt urpsrungliga utseende. Detta gör att bilen blir som ny på nytt. Ska man använda bilen till ett festligt tillfälle och vill ha en snygg och fin bil, kan en bilrekond se till att den blir det. Är det dags att byta motorolja på bilen? Det bör göras minst en gång om året. Om du inte vet hur man ska göra, kan du be en bilverkstad göra det åt dig.

7 Mar 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.