Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Så hjälper du till med körkortet

Har du en sextonåring hemma som vill börja övningsköra? Du har då två alternativ. Antingen lånar du ut din egen bil och börjar övningsköra med honom eller henne. Bäst är att åka långt ut på landet. De som bor på landet, har säkert kört sedan barnsben, eftersom de flesta ensliga vägar är rätt så säkra. Bor man i en storstad, är det bäst att bege sig en bit utanför storstaden.

Övninsgkör med din elev

Låt din unga förare få känna på att köra framåt, svänga och sedan backa. Det är inte så svårt. Efter några övningskörningar kan hon eller han säkert både backa och köra rakt fram och svänga. Det är körning i trafik som är svårt. Man måste vara uppmärksam på många saker samtidigt som man själv manövrerar sin bil. Då kan det underlätta genom att låta honom eller henne köra en automatväxlad bil. Tids nog kan du introducera en bil med manuell växel, vilket är bra mycket svårare än en med automatisk sådan. Teorierna måste tas på plats i en körskola. Går han eller hon i en intensivkurs brukar det handla om mindre än en månad, så kan hen göra en uppkörning och ta sitt körkort. Något som inte belastar plånboken särskilt mycket. Läs mer om körkort i Stockholm på: globenstrafikskola.se.

Köpa en begagnad bil att övningsköra

Det andra alternativet är att köpa en bättre begagnad bil till din körkortsadept. Då behöver du inte vara så orolig att hen ska repa bilen, eller köra på en stolpe( de kan vara riktigt små djävlar). Får hen en egen bil, kan ni övningsköra med den och sedan sälja den när hen sedan har tagit sitt körkort, eller behålla den den första tiden när hen är nybörjare i bilkörning. Du slipper oroa dig över din fina bil och hen är mer fri att köra närhelst hen vill det. Ju mer han eller hon kör sin bil, desto säkrare förare blir hen.

Ratta en bil = frihet

Söker de dessutom sommarjobb, eller ett heltidsjobb är ett körkort dörren in till arbetslivet för många ungdomar. Sonen, eller dottern kanske är intresserad av att börja arbeta på en bensinmack eller ett varulager, eller varför inte som taxichaufför? Då är körkort ett krav. Så du som är förälder hjälkper verkligen den som är ung och som vill ta sig in på arbetsmarknaden. Det är i många situationer som vi behöver en bil. Även privat är det bra att kunna köra bil. Är man ung förälder, är det bra att kunna köra barnen till och från dagis, skola och fritidsintressen. Med körkort har man en helt annan frihet; att ta sin bil och köra till stranden en vacker sommardag, eller bara okynnesköra fredag- och lördagkvällar.

22 Feb 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.