Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Så kan du bli en duktig bilkörlärare

Du visste väl att det gäller att om du vill lära dina barn eller syskon, kompis, granne eller vän, att du måste gå en handledarkurs i bilkörning innan du kan börja lära ut det? Som många förstår är det egentligen inte alla som passar till att lära ut bilkörning till sina barn, eller vem det nu är som man ska lära köra bil. Det gäller att man utrustas till billärare innan man sätter sig bredvid den som sitter bakom ratten i en bil. Här går vi igenom allt det som en handledakurs lär ut och varför det är så viktigt att man lär sig vad som gäller vid en bilkörning.

1. Tålamod

Bland det första man måste utrusta sig med är att ha ett tålamod. Särskilt när det kommer till att lära ut till sina egna barn, syskon eller någon annan i familjen. Det är lätt hänt att man har mindre tålamod med den man känner så väl, än vad man hade haft till någon främling. Det är därför lättare att det blir gräl i en bil mellan lärare och elev då eleven är en närstående.

2. Bli en pedagog

Även om man själv kan köra bil, är det faktiskt inte det lättaste att lära ut det. Då gäller det att man lär sig de där pedagogiska knepen när det kommer till att lära ut. Det är därför man ska gå den där obligatoriska handledarkursen när man ska lära ut bilkörningens ädla konst.

3. Planera upplägget

Alla lärare måste ägna stor del av sin tid till att lägga upp hur de ska lära ut; de måste planera sina lektioner. När ska man introducera de olika saker som man måste lära sig? Till exempel går det inte att man tar upp allt på en gång. Man måste lära ut en sak i taget.

4. Olika pedagogiska metoder

På handledarkursen lär man sig olika pedagogiska metoder. Överhuvudtaget lär man sig metoder som underlättar för att lära ut och sådant är till mycket stor hjälp både för dem som ska lära sig och för dem som ska lära ut.

5. Prata mindre

En annan av de saker som man lär sig är att prata mindre. Ibland kan det bli för mycket information för en elev att ta in ifall läraren pratar för mycket. Det kan blir svårt för eleven att koncentrera sig på själva bilkörningen om eleven ska lyssna på lärarens pladder samtidigt.

Här kan du läsa mer om hur det är att gå en handledarkurs i Stockholm på: handledarkursstockholm.biz.

8 Oct 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.