Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Så städar du en buss snabbast

Bussar som kör längre sträckor har många resenärer som kommer och går. Ju längre sträcka som bussen går, desto mer skräp hamnar i den. Beroende på vädret blir den allt smutsigare ju längre den åker. Regnar det ute, hamnar regn blandat med lera på bussen utvändigt. Invändigt drar passagerarna in regnet och rusket. Är det i stället torrt sommarväder är det inte lera och regn som dras in. Då kan det i stället vara glasspapper, läskflaskor och godispapper som skräpar ner bussen inne i den. Ett och annat barn kanske lämnar avtryck av skorna på bussarnas ryggar. Då är det dags för en städning av bussen när den väl är tillbaka i sitt garage.

Städa bussen inne i bussen

När man ska städa en buss, gäller det att först gå och plocka allt som är löst och som ska slängas. Det kan vara allt från tomma läskflaskor, burkar, kaffemuggar, glasspapper och annat skräp. NÄr du fått bort allt det, kan du sedan ta en fuktig trasa och rengöringsmedel och torka alla sittplatser, där det behövs. Är det mycket nedskräpat kan du behöva dammsuga bussen invändigt. Då är en bärbar dammsugare det bästa du kan använda. Är gångbanan i bussen väldigt smutsigt behöver du ta en mopp och rengöra gången i bussen.

Rengöra bussen utvändigt

När du har rengjort bussen invändigt, kan du sedan tvätta bussen utvändigt. Skölj först hela bussen med en högtryckstvätt. Ta sedan en mjuk svamp och sätt den på ett långt handtag eller byt högtryckstvätten till en mjuk borste och häll i rengöringsmedel i högtryckstvätten. Rengör hela bussen utvändigt. Spola bussen efter att du har rengjort den med högtryckstvätten. Byt medel i högtryckstvätten, och häll i rengöringsmedel för fälgar. Rengör däcken och fälgarna. Rengör sedan alla gummidelar med sådant rengöringsmedel. Polera sedan bussen så att den inte rostar, använd polermedel avsett för lacken.

Åka buss i Västerås

Det finns ett 30-tal bussföretag i Västerås. Ska du åka långt och vill kunna bre ut dig, är en buss ingen dum idé att anlita och åka med. Dessutom kan du få med en egen busschaufför, men var beredd på att bussen kan sluka bensin. Är man en hel grupp människor som ska färdas är en buss bland det bästa som du kan åka med.

23 Jul 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.