Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Saker att tänka på när du köper en begagnad bil

Att handla begagnat blir mer och mer populärt och det är ju även en väldigt bra sak att göra för klimatet. När man ska köpa bil så kan man vända sig till någon som säljer begagnade fordon.

Det är inte många av oss som kan gå ut och köpa en helt nytillverkad bil. Det är något som är få förunnat, men behövs det egentligen? Måste bilen man köper vara helt ny, eller går det inte precis lika bra med en bil som någon annan har använt innan? Hos både privatpersoner och bilfirmor kan man hitta riktigt fina och bra begagnade bilar till väldigt bra priser. Hos till exempel en bilförsäljare så har bilen antagligen gåtts igenom för att fixa eventuella fel, så att handla en bil av en bilförsäljare är kanske att föredra. Detta eftersom bilen är noggrant genomgången och man slipper obehagliga överraskningar.

Fråga efter service och besiktningspapper

En viktig aspekt att tänka på när man ska köpa en bil som någon annan har haft tidigare är att fråga efter papper på bilen. Detta bör göras även om man handlar bilen genom en bilförsäljare. Fråga om bilen har genomgått service som den ska och om den är besiktigad. Kolla även igenom pappren från tidigare besiktningar för att se vad det har varit för anmärkningar och fel på den tidigare, om det nu har funnits några sådana. Detta kan vara bra att veta, för om det är en bil som det tidigare har varit mycket fel på så kanske den inte är så mycket att ha.

Se till att kontrollera bilen själv

Provkörningen är förstås också en viktig del, förmodligen en av de allra viktigaste. Man bör prova att köra bilen för att känna hur den känns och hur den rullar på vägarna. Ett väldigt hett tips när man ska provköra bilen är att slå av radion och andra eventuella ljud och saker som kan störa. Detta gör man för att kunna höra om bilen ger ifrån sig några konstiga ljud eller liknande. Kontrollera att allting inuti bilen fungerar så som ac-anläggningen, elhissarna och stolsvärmen. Alla fel man kan hitta är bra, för då kan man anmärka på dessa och antingen få ned priset lite grann eller helt välja att avstå från köpet. Om man väljer att genomföra köpet av bilen, se till att papper upprättas och att alla papper är i sin ordning.

26 Mar 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.