Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Salar fulla av vackra fordon

En hel värld av möjligheter finns när det gäller bilinköp och det kan vara svårt att välja vad som passar bäst för familjen. Men var inte orolig - det finns experter som kan ge tips och råd.

Den som någonsin besökt en bilhall där det säljs nya och bättre begagnade bilar, har säkert slagits av en nästan sakral känsla av möjligheter och bekvämlighet. Doften i en ny bil och ljudet när man sjunker ner i ett bilsäte med ny klädsel är nästan som att sjunka ner i ett varmt badkar. Starta motorn och höra hur den spinner och känna hur lätt alla pedaler svarar på minsta beröring. Även om man inte har råd med en ny bil så är att provköra en helt sprillans ny bil absolut något man borde prova på någon gång. Och idag finns det faktiskt helt nya bilar som inte kostar mer än många andra som är ganska gamla.

 

Kunskap och professionalism

En riktig bilhandlare är inte ute efter att sälja bilar till vilket pris som helst utan de är måna om att kunden ska lämna bilhallen med en bil som passar kundens behov och plånbok. De är så lätt att förföras av alla dessa snygga bilar med glänsande lack att man kanske åker ifrån bilhallen med en bil som inte alls är det man hade planerat och som är alldeles för dyr. Och en missnöjd kund är en kund som inte bara går någon annanstans nästa gång utan som även berättar för alla vänner och bekanta om sitt fel-köp. Därför är det också viktigt att man är ärlig mot bilförsäljaren gällande ekonomiska förhållanden och vilka tankar och önskningar man hade innan man kom dit. Behöver man en flakbil för femtiotusen så ska man inte åka därifrån med en sportbil för tvåhundra tusen.

Vad man kanske inte tänkt på

Men en riktigt duktig bilförsäljare kan även förbättra köpet mot vad man tänkt sig. Så fort en ny bil lämnar bilhallen så sjunker värdet och många använder sina bilar som delbetalning när de köper nya. Därför kan man hitta en rimligt ny bil som kanske inte gått så långt men som ändå är betydligt billigare än en helt ny. Eftersom man även kan lämna in sin gamla som betalning så kan det bli en mycket bättre affär än vad man ursprungligen tänkt sig. Kanske får man även tipset att tänka mer på bränsleförbrukning än lackens färg.

17 Feb 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.