Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Snart dags för däckhotell

Är det dags att byta däck på sin bil? Så snart som det blir minusgrader och is på vägarna bör man byta sina sommardäck till vinterdäck på sin bil. Många vill inte ha sina sommardäck i det egna garaget, utan önskar både däckservice och däckhotell så att man vet att däcken förvaras på ett säkert ställe. 

Det finns även de som inte har något stort garage där man kan förvara vinter- eller sommardäck. Då kan man behöva ett däckhotell, där däcken kan förvaras. Har man däcken på samma bilverkstad som kan byta ut de däck som man har, då finns alltid däcken på stället när det är dags för ett däckbyte.

Byta eller köpa däck

När ska man byta däck, eller köpa däck? För att få veta om det är dags att köpa helt nya däck, bör man alltid mäta mönsterdjupet på däcken. För sommardäck brukar det handla om ett mönsterdjup på 7-8 millimeter, men på vinterdäcken bör de ha ett mönsterdjup på 9-10 millimeter. För att mäta ett mönsterdjup på ett däck, mäter man från de små upphöjningar på däcken till de fördjupningar som finns i däcken. Då får man veta hur det är ställt med däckens status och när det är dags för ett däckbyte. Så om man vill vara säker på att man har rätta bildäcken bör man alltid ta en titt på mönsterdjupet. Det är bara så man tar reda på om ens bildäck håller för ännu en sommar, eller vinter. Eller om det är dags att köpa nya.

Många däckverkstäder har begagnade att sälja

Vill man byta däck, kan man, om man så vill, köpa begagnade däck. Vill man inte köpa splitternya däck, kan man även köpa begagnade däck. Då handlar man på ett miljövänligt sätt. Det är en del bilägare som väljer att köpa nya däck, även när det inte behövs, utan man kanske vill ha nya och snyggare bildäck. Har man en snygg bil, vill man säkert även att däcken är snygga och då kan man vilja ha helt nya däck som matchar den fina bilen. Vem vet?

Ta alltid säkerhet på allvar

Det som är viktigt är att alltid ta bilsäkerhet på allvar, och vara noga med att däcken håller för ytterligare en säsong och att när det kommer till slitage, så håller däcken för det slitaget. Särskilt viktigt är det om man bor på en ort som är mycket känsligt för väder och vind, där man behöver bilar som är stadiga på vägen.

20 Sep 2019

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.