Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Spara tid med lackförsegling

För den som alltid vill ha en glänsande fin bil, med lack som står emot repor och rost under lång tid, finns det ett alternativ till bilvaxning. Lackförsegling är en mycket effektiv metod.

Den som regelbundet vaxar sin bil vet att det både tar tid och behöver göras om ganska ofta. Man vill ha en glänsande fin bil, som behåller lystern länge. Men när man är ute och kör mycket, fastnar det salt och smuts, insekter, pollen och en mängd olika föroreningar på bilen. Solljusets UV-strålar påverkar också lacken. Färgen ser lätt blek och urvattnad ut med tiden. Man får polera och vaxa ganska ofta för att hålla bilen blank och fin. Nu finns det ett alternativ som sparar mycket tid och arbete. Det är att låta en bilfirma göra en lackförsegling, som skyddar bilen under mycket lång tid.

Lackförseglingen skyddar bättre

En keramisk lackförsegling innehåller kiseldioxid och skyddar inte bara mot repor och smuts, utan den gör också att bilen inte blir så mottaglig för rostangrepp. Lackens porer stängs in, och det gör att både färgen och glansen behålls under lång tid. Smuts rinner av, så att bilen inte heller behöver tvättas så ofta. Bilen får ett långvarigt skydd från salt och solstrålning, och eftersom lackförseglingen varken innehåller lösningsmedel eller silikon är den också bättre för bilens yta. Slutresultatet kan mycket väl bli en rejäl höjning av bilens andrahandsvärde. Den härdade ytan, som är motståndskraftig mot rost och repor, ger bilen en mycket längre hållbarhet.

Noggrann procedur ger resultat

Har man en ny eller nylackerad bil är det helt idealiskt att direkt låta göra en lackförsegling på den. Det sparar både tid och pengar längre fram. Om man inte har tid och lust att vaxa sin bil var tredje eller sjätte månad, är en keramisk lackförsegling ett perfekt alternativ. Det går till så att lackytan byggs upp i flera steg, och när bilen är riktigt blank och fin lägger man på lackförseglingen för hand. Det sker mycket noggrant på en liten yta i taget. Sedan behövs det en natt för härdning, och därefter avslutar man med ett lager sealer. Efter en keramisk lackförsegling kan man njuta av en blank och fin bil under mycket lång tid. Den härdade ytan skyddar mot både rostskador och blekning. Man slipper göra ideliga tvättningar och vaxningar och dessutom får man bättre betalt för bilen när den ska säljas. I slutändan gör man en bra affär.

30 Jan 2020

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.