Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Starta bilverkstad i eget garage

Om du nyligen har startat ett eget företag som arbetar med bilreparationer, är det många nya saker som man plötsligt ska ta ställning till och ta ansvar för. Till exempel bör man ha en egen lokal där man kan ta emot kundernas bilar för bilreparationer. Vill man jobba hemifrån, gäller det att ha ett stort garage med alla redskap som krävs för rörelsen. Alla företag måste ju ha dator, och kontorsmöjligheter. Arbetar man med bilrepareringar krävs ibland stora maskiner, och möjligheter att lyfta dem för att kunna arbeta under dem och komma åt under bilen. Sedan behöver man utrymme nog för flera bilar och ett litet rum där man kan samtala med kunderna. Så när du väl har insett fördelarna med ett eget garage för din rörelse, behöver du hitta rätt byggföretag till det.

Så hittar du rätt byggföretag

Välj ett företag som har bra och kostnadsfria offerter, bra referenser och som har funnits ett tag på marknaden. Speciellt i Stockholm – om man är ett byggföretag i Stockholm, där konkurrensen är ganska stor, och om man med internets hjälp kan få omdömen om företag, är det en bedrift om man, som byggföretag, har överlevt i många år. Med åren växer också erfarenheterna och det är det som avgör om man som byggföretag kan göra ett bra arbete eller inte. Har man rätt erfarenheter vet man också hur man kan lösa olika saker och hur det kan komma att fungera framåt i tiden. Något som ser ut som en bra lösning först, behöver inte innebär att det är något fungerar särskilt bra längre fram.

 Så får du kunder till ditt företag

När du väl har fått de yttre ramarna för din bilverkstad, själva bilgaraget, är det dags att se till att kunderna hittar till din verkstad. Då är reklam på nätet bland det bästa som du kan göra, eftersom dina kunder förmodligen är på nätet, bör ditt företag också finnas där. Då är arbete med sökordsoptimering (SEO) och rätt slags hemsida bland det viktigaste du kan se till. Det är viktigt att din hemsida kommer högst upp på Google när kunderna letar efter en bilverkstad i Stockholm, till exempel. Då kan du anlita ett SEO-företag som kan vägleda dig hur du kan få fler kunder och som hittar till dina kontaktuppgifter när de är på jakt efter Stockholms bästa bilverkstad. 

16 Jul 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.