Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Ta ditt körkort med en intensivkurs i Stockholm

Tiden är ofta en avgörande faktor då det kommer till att ta körkort och bristen på sådan är ofta den enkla förklaringen till att många äldre saknar körkort. Kort sagt, i och med att man blir äldre så kommer andra saker emellan; man börjar studera, man börjar jobba, man flyttar hemifrån och man skaffar familj. Lägger man därtill att man kanske byter stad så blir det hela än tydligare då ytterligare en viktig komponent i att ta körkort i och med detta också försvinner då föräldrarna och övningskörning med dessa utgår som alternativ. Den bästa åldern för ett körkort ligger helt enkelt under de år då man är mellan sexton och nitton år och där man kan övningsköra, studera teori och kan göra det endast med sin skolgång som störande; väntar man längre än så finns risken att livet, så att säga, kommer emellan och att man plötsligt står där utan körkort och känner att tåget börjat lämna perrongen.

Vi ska här inte säga att ett körkort är något som definierar en människa och att man klarar sig bra även utan detta; speciellt som boende i Stockholm där kollektivtrafiken är betydligt bättre än i andra städer och där staden dessutom försöker uppmuntra till mindre bilister genom utökad satsning på nämnda kollektivtrafik samt på fler cykelbanor. I Stockholm kan man således klara sig bra även utan ett körkort, Men – och här kommer det avgörande i en fråga om körkort: man blir fri och mer mobil om man har det. Även om det finns en bra kollektivtrafik så kommer det alltid andra tillfällen då ett körkort kan vara väldigt bra att ha; speciellt om man ser till en familj med barn och där man ska genomföra längre resor tillsammans – eller, för den delen, bara enklare utflykter inom Stockholm. Dessutom så ska man också poängtera att det är roligt att köra bil också.

Det som man ska säga gällande detta är att tiden inte behöver vara en sådan stor faktor i att ta körkort och att det definitivt inte behöver handla om en längre sådan innan man får den efterlängtande rosa lappen i sin hand. Det som många bygger upp gällande tiden är något som är direkt hämmande och som leder till att man inte tar det; man ser att det ska handla om minst ett halvår där väntan på en uppkörningstid, där väntan på teoriprov och där väntan på att få genomföra halkbanan också väger in – kort sagt; man ser hela processen kring ett körkort som något mödosamt och om man dessutom har liten, eller ingen, körvana så ger man upp på förhand. Det behöver man inte göra och här kan vi nämna en intensivkurs som ett väldigt bra alternativ för att snabbt ta ett körkort. På en intensivkurs så får man på en komprimerad tid lära sig allt som krävs och dessutom så har man hela tiden moment framför sig som redan är bokade – teoriprov, halkbana och uppkörning –och som ligger som en morot.

 

12 Jul 2017

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.