Billackering Vallentuna

Motorbloggen för motorälskare

Ta hjälp av säkerhetsföretag i val av garageport

Varför inte ta hjälp av ett säkerhetsföretag när du väljer garageportar till ditt hem? Vem vet mest om säkerhet än den som arbetar med detta i sitt yrke? Om du tar hjälp av ett säkerhetsföretag när du väljer garageport kan du vara ganska så säker på att du då får en säker dörr till ditt garage. Det finns olika sätt som du kan säkerställa att du inte får inbrott via din garagedörr. Just garaget är en osäker punkt i ditt hus. Ofta har man garaget en bit från ingången till sitt hus, man har ingen uppsikt på garaget och vem som tar sig in där. Förut var garagedörrarna av sämre kvalitet än dörren in till huset och därmed mindre säker. Det har tjuvarna vetat och sett att det har varit lättast att ta sig in den vägen.

Några garageportar att välja mellan

Vipport – som fälls upp och under taket. Detta är den vanligaste varianten av garageportar.

Slagport – dubbeldörrar. Dessa dörrar ser precis ut som vanliga dörrar som viks åt sidorna, och kräver också utrymme just framför garageporten.

Veckport – som veckar sig som en jalusi upp och ner - minst säker.

Takskjutsport – ditt säkraste alternativ. Du kan skräddarsy sin takskjutsport så mycket du vill, och installera fönster, färg eller material efter eget tycke.

Takskjutdörr säkraste garageporten

En takskjutsport är bland det mest säkra som du kan tänka dig installera i ditt garage. En takskjutport kan du få skräddarsydd efter önskemål och behov, vad gäller både säkerhet och utseende. En takskjutport är som en lucka som fälls upp, rakt ut och upp. Det innebär att du bör ha utrymme precis utanför ditt garage.

När du beställer garageport med motor, slipper du kliva ut för att öppna porten. Då räcker det med en dosa som du har inne i bilen. Det är säkrare med en port som öppnas och sänks av en motor. En mekanisk port är lättare att forcera än en som drivs med en motor. Det är viktigt med säkerheten just med garageportar eftersom de kan vara den svagaste länken för tjuven att ta sig in genom.

Få både säkra och snygga garageportar

Även om säkerhet är viktig är även utseendet minst lika viktig. Varför välja när man kan få både säkra och snygga garageportar? Det är bäst att välja material i aluminium som inte rostar och som håller i alla sorts väder. Det är särskilt viktigt att välja portar som har flera lager både trä, aluminium och plast för en stadig och säker port. Bor man i Malmö vet man att de flesta dörrar är utsatta för risken av inbrott. Då är det bra att välja garageportar som rekommenderas av detta säkerhetsföretag.

10 Mar 2018

MOTORBLOGGEN

Välkommen till Billackering Vallentunas Motorblogg! Den här bloggen är för oss alla som älskar motorer och bilar. Vi är ingen traditionell bilblogg, utan vi skriver om det mesta som kan ha och göra med bilar, allt från transport, körskolor, lackering, bärgning och annat som kan vara nyttigt för bilförare. 

Njut av läsningen.